H.Moeder Godskerk in Effen, verlicht. FOTO MARCEL DAVIDS
H.Moeder Godskerk in Effen, verlicht. FOTO MARCEL DAVIDS Marcel Davids

Johannes Passion in Effen

EFFEN - Na het succes van vorig jaar komt Stichting Personare dit jaar weer met de Johannes Passion van J.S. Bach in Effen.

De bezoekers van vorig jaar gaven aan dat deze uitvoering heeft gezorgd voor een andere beleving van de Johannes Passion van Bach. Het was ondanks de volle kerk een intieme uitvoering in een bijzondere akoestiek: op iedere plaats in de kerk had het publiek het gevoel heel dicht bij de muziek te zijn. Er is vorig jaar onder het genot van een drankje nog lang nagepraat.

Dit jaar wordt de Johannes Passion weer uitgevoerd door een kamerkoor van slechts 20 zangers, een enkel bezet professioneel barokorkest dat in oude stemming speelt, 6 schitterende solisten (Joost van Velzen, Michiel Meyer, Wendy Roobol, Esther Kuipers, William Knight en Noël Casteleyn) en het geheel staat onder de bezielende leiding van Ad van Unen.

Kom op 18 april a.s. om 20.00u in de H.Moeder Godskerk, Effen/Breda genieten van de prachtige muziek van Bach. Na afloop is er gelegenheid om in de kerk onder het genot van een drankje nog even na te praten

Dit concert wordt aanbevolen door Daan Manneke (componist), dhr. Chr. Rutten (oud-burgemeester van Breda), dhr. P. Rasenberg (kerkkoor Effen) en dhr. en mevr. Broos.

Kaarten verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel, van Kemenade en Hollaers, Multiboek (Princenhage), S-computers (Rijsbergen), aan de zaal en via www.personare.org/tickets. [l]