Korfbalcompetitie hervat op het veld

BREDA - Afgelopen weekend zijn dan eindelijk de laatste wedstrijden in de zaal gespeeld. Terda A1 verloor in Roosendaal van kampioen Keep Fit. Kampioen Terda B1 won in Best met 8-10 van DKB.

Terda B1 wist vandaag moeilijk het gat van de korf te vinden tegen DKB in Best. Vele kansen werden gecreƫerd, maar niet afgerond. Ruststand 3-1. Na de rust kwam Terda beter tot scoren, waardoor ze na een spannende fase toch wisten te winnen. Eindstand 8-10.

Terda A moest de laatste wedstrijd tegen de kampioenskandidaat Keep Fit. Die had de laatste weken wat punten laten liggen, zodat deze wedstrijd gewonnen moest worden om kampioen te worden. In het begin werden ze afgetroefd door Terda, dat brutaal een 0-2 voorsprong pakte. Ook bij 1-3 waren de zenuwen bij de tegenstander nog niet weg. Pas bij een 3-3 en 6-4 stand begon het eindelijk te lopen bij Keep Fit. Na een leuke tweede helft met aan beide kanten prachtige goals moest Terda toch de eer aan de kampioen laten, 20-11.

Deze week gaan de ploegen weer naar buiten, op het mooie gras op het sportcomplex de Wisselaar. Ook eens kijken hoe leuk deze sport is, kom eens langs op de dinsdag of donderdagavond. Voor meer informatie, kijk op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]