Benefiet Bingo-avond voor de Giro di Kika groot succes

BREDA - Good Days organiseerde op zaterdag 6 april een Benefiet Bingo-avond in Oncle Jean, met als doel geld in te zamelen voor de deelnemers aan de wielertour Giro di Kika 2019. De wielrenners komen uit voor Team4Sam. Sam is de levenslustige 17-jarige dochter van één van de vaders waarbij kanker is geconstateerd.

Giro di Kika is van 23 t/m 28 juni en bestaat uit 6 uitdagende en onvergetelijke etappes in de strijd tegen kinderkanker. In totaal fietst Team4Sam 900 km en maar liefst 14.000 hoogtemeters. Een strijd die uiteraard in het niet valt bij de strijd die Sam moet leveren. Omdat haar verhaal zo aangrijpend is en de omgeving aangeslagen en zeer betrokken is, heeft zelfs één van de 7 renners zijn leven drastisch veranderd. Hij is nu al meer dan 25 kilo afgevallen en fietst 5 keer in de week het snot voor de ogen. Hij zal en wil Giro di Kika gezond uitfietsen. Voor Sam. Voor Kika. Voor Team4Sam. Team4Sam bestaat uit 7 wielrenners, 3 begeleiders en 5 vrijwilligers.

Rien Schimmel, de voorzitter en sponsorwerver van Kika, opende de avond en vertelde de gasten wat het verschil is tussen kanker bij volwassenen en kinderen. Daarnaast stond hij stil bij het gegeven dat kinderkanker niet alleen een zware emotionele zorg is, maar ook een financiële. Tot slot benadrukte Rien Schimmel waarom geld ophalen voor onderzoek naar kinderkanker zo belangrijk is. Wekelijks krijgen 10 kinderen te horen de ziekte onder de leden te hebben, waarvan 2 tot 3 kinderen uiteindelijk sterven. Dat is voor Kika onacceptabel.

Rens Merkelbach was zaterdagavond de presentator van de Benefiet Bingo-avond en bezorgde de gasten een onvergetelijke avond. Alles gedurende deze impactvolle avond stond in het teken van Kika. En dankzij de lokale ondernemers, die hun betrokkenheid hebben getoond door mooie prijzen ter beschikking te stellen, gingen veel gasten met prachtige cadeaus naar huis. Met het voorlopig opgehaalde eindbedrag, van maar liefst € 16.500, kijkt Good Days terug op een fantastische geslaagde avond.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan Kika, dat kan via www.girodikika.nl/team4sam

Filmpje vader van Sam: https://www.facebook.com/100001605974311/videos/2232751166788394/. [l]