Openbare discussie Paulus van Daesdonck

ULVENHOUT - Denk en praat mee over de toekomst van onze heemkundekring. Wij zijn een bloeiende vereniging die reeds meer dan 40 jaar bestaat. Met vele vrijwilligers en bijna 600 leden verdiept zij zich op allerlei manieren in de geschiedenis van de "oude heerlijckheid Ginneken en Bavel", tegenwoordig omvattend Ginneken, Bavel, Heusdenhout, Ulvenhout, Galder en Strijbeek.

Sinds ruim een jaar houdt het Bestuur zich bezig met de vraag wat de gevolgen zijn van een snel veranderende omgeving en hoe daar het best op in te spelen.

Door de opkomst van sociale media kunnen we makkelijker en interactiever communiceren met onze leden. We willen ons ontwikkelen tot een open vereniging die stevig met haar omgeving verbonden is.

Paulus moet een toegankelijke ontmoetingsplek worden voor mensen met belangstelling voor ons erfgoed.

Hoe bepalen we nu welke stappen er genomen moeten worden?

In de afgelopen periode hebben we intern uitgebreid gebrainstormd over de toekomst. Er is een uitgebreide schriftelijke leden enquête gehouden. Afgelopen maand hebben we 10 buurtbewoners uit de regio uitgenodigd voor een discussieavond. Zij waren geselecteerd vanwege hun persoonlijke inzet voor en kennis van de lokale gemeenschap. Deze avond verliep bijzonder succesvol. Nu willen we samen met leden en geïnteresseerden aan de slag. Uw inbreng, kennis en vaardigheid willen wij graag gebruiken om samen een nieuwe toekomstvisie te schrijven. Uw hulp hebben wij daarbij nodig.

Op donderdag 2 mei organiseren wij deze discussieavond in de boerderij van De Pekhoeve in Ulvenhout. U bent van harte welkom!

Om enig inzicht te krijgen in het aantal belangstellenden vragen wij U zich aan te melden via het mailadres van ons secretariaat info@paulusvandaesdonck.nl. [l]