Hand-in-hand-hulp bij het Kraaienest

BREDA - Poolse School Breda en Lifestyle Care Concept organiseren op zaterdag 11 mei een informatiebijeenkomst voor de doelgroep van Poolse School Breda. Deze samenwerking richt zich op informeren van u als burgers van Breda over mogelijkheden voor hulpverlening. 'Hand-in-hand-hulp’ is de eerste in een reeks van samenwerkingsverbanden gekoppeld aan informatiebijeenkomsten.

Zoals u weet hebben steeds meer gezinnen te maken met minder geld waar zij veel meer mee moeten bekostigen. De woon- en leefkosten en prijzen stijgen, waardoor velen er toch voor kiezen om hun kinderen de levensmiddelen en zorg te geven die zij verdienen. De impact die deze ontwikkeling op een gezin kan hebben, is vaak niet te overzien en wordt vaak ook veel te laat ontdekt. Ouder(s) zitten dan met onbetaalde rekeningen en schulden en zijn niet ver verwijderd van incassobrieven en daarmee nog meer problemen.

Dit alles zorgt nog eens voor een enorme druk op het gezinsleven. Vooral alleenstaande ouders gaan gebukt onder zware tijden. Het is dan ook niet ondenkbaar dat kinderen door de overlevingsdrang van ouder(s) soms vergeten worden en de focus die er voorheen was om de sociaal en emotionele ontwikkeling van het kind te volgen, nu veel minder is. Dit wordt langzaamaan een bron van zorgen voor het kind, waardoor het kind zijn of haar gedrag kan gaan veranderen. Kinderen ontwikkelen gedragsproblemen. Vaak gehoorde kreten zijn: mijn kind luistert niet naar mij, mijn kind is gesloten en zegt niets over hoe het zich voelt, enzovoort.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar: psbreda@gmail.com of info@lifestylecc.nl of bel naar: 0614991230 of 0624988819. De bijeenkomst vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Kraaienest, Tweeschaar 12 Breda. Er is frisdrank, koffie, thee en koekjes beschikbaar.