Een van de geëxposeerde werken van Annechien Karremans.
Een van de geëxposeerde werken van Annechien Karremans.

Expositie 'De vrouwen van Annechien' bij ARTenZO Breda

BREDA - Vrouwen met rinkelende armbanden, oorbellen en kettingen. Kleurrijke kleding en geurige boeketten. Het is alsof je de vrouwen hoort kletsen en lachen als je de expositieruimte binnenkomt. De expositie ‘De vrouwen van Annechien’ is samengesteld door de Kunstuitleen ARTenZO Breda. De schilderijen zijn gemaakt door Annechien Karremans. Zij wil met haar tekeningen laten zien hoe zij er zelf graag uit zou zien. De expositie opent op 1 mei om 13.00 uur.

Hoge hakken, kettingen, grote oorbellen en mooie kleren. Annechien tekent en schildert al jaren en werkt sinds 2015 met veel plezier bij ARTenZO Breda. Als je vraagt wie de vrouwen zijn die zij tekent zegt Annechien : ‘Ik wil er eigenlijk uitzien zoals de vrouwen die ik teken. Op hoge hakken, (waar ze zelf helaas niet op kan lopen, maar dat zou ze wel graag willen leren), grote opvallende oorbellen, kettingen en mooie kleren aan. Vrouwen zijn ook makkelijker te tekenen dan mannen. Zij hebben moeilijke gezichten en kleren.’ Annechien heeft overigens wel 1 werk waar 3 mannen op staan, maar met hun vrouw aan hun zijde, “De drie vissende stelletjes”. Annechien vindt de vrouwen mooi en leuk, maar zou zelf graag een vriendje hebben om mee naar de film of uit eten te gaan. De vrouwen op de tekeningen van Annechien zijn krachtig, vrolijk, kleurrijk en inspirerend. Annechien heeft elke vrouw een eigen karakter gegeven door haar de juiste kleur, sieraden en kleding aan te geven.

Vanaf 2 mei is de exposite van Annechien van 10-15 uur op werkdagen te bezichtigen bij ARTenZO Breda op de Viveslaan 1 in Breda. [l]