Presentatie Vera Buijs
Presentatie Vera Buijs Marcel Buijs

Benefietdiner Stichting
Afric'Sanaga brengt €4.678,- op

BREDA - Vrijdag 12 april vond alweer de derde editie van het benefietdiner van Stichting Afric’Sanaga plaats. Vanwege de gezellige sfeer, de mooie loterij prijzen, heerlijk eten en een fantastische opbrengst was de avond een groot succes.

De aula van “de Rooi Pannen” in de voormalig Seeligkazerne was deze vrijdagavond speciaal sfeervol aangekleed in Afrikaanse stijl. De ruim 90 gasten genoten van een culinair 4–gangen menu. Deze werd bereid en geserveerd door eerstejaars studenten, aangestuurd door twee derdejaars studenten, Quinty en Fleur, die hiermee op geweldige wijze hun examen aflegden.

Prijzen
Tussen de gangen door werden er ruim 100 prijzen verloot. Zo gingen de meeste gasten naar huis met minstens 1 van de dinerbonnen, bloemstukken, beautypakketten, sieraden, wijnflessen of andere prijzen, ter beschikking gesteld door verschillende ondernemers uit Breda en omgeving. De hoofdprijs bestond uit een luchtballonvaart voor 2 personen, beschikbaar gesteld door “De Rooi Pannen”.

Opbrengst
Tijdens de presentatie door de voorzitter van de stichting, Vera Buijs, en de doorlopende fotoserie, werd verduidelijkt waarvoor de opbrengt dient. Stichting Afric’Sanaga heeft sinds 2008 activiteiten ter bevordering van gezondheid en onderwijs in Benin in West-Afrika. En sinds 2017 werkt zij aan een groter project, de bouw van kliniek Maïa, in samenwerking met de lokale partnerorganisatie “ADC Benin” en ondersteund door o.a. Wilde Ganzen en Stichting Kringloopwinkel Sanaga. De afgelopen 2 jaar werd al een watertoren aangelegd en werd het eerste gebouw van de kliniek in rap tempo gebouwd. Alvorens de medische kliniek te openen worden er in de komende 2e fase nog personeelswoningen gebouwd, buitentoiletten, een keuken en een prieel voor voorlichtingsactiviteiten. De totale opbrengst van het benefietdiner afgelopen vrijdag komt ten goede aan Project Maïa. U kunt meer lezen over het project op www.africsanaga.nl en een donatie, die van harte welkom is, kunt u doen op rekeningnummer: NL84ABNA0628240597. [l]