Films in Mondiaal Centrum over De Sinti en Roma

BREDA - In het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71 worden drie films vertoond over de Sinti en Roma. De Sinti en Roma zijn een volk zonder land, hebben hun eigen muziek en er zijn in totaal 400.000 Sinti en Roma vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naziĀ“s beschouwden hen als asociaal en crimineel en vonden hen geen Europees volk.

Op woensdag 1 mei om 19.30 uur wordt de tweede film getoond 'Een stukje blauw in de lucht' en deze aangrijpende film vertelt het aangrijpende relaas van twaalf mensen die de tweede Wereldoorlog hebben overleefd en hierover voor het eerst spreken en daarmee een taboe doorbreken. In soms heftige en ook mooie beelden en verhalen wordt de toeschouwer meegezogen in een stuk geschiedenis die niet altijd bekend is. Behalve Joden en homoseksuelen werden ook de Sinti en Roma vervolgd.

Ook bij deze film zal de bekende cineast uit Breda Bob Entrop een inleiding houden en is na afloop beschikbaar voor commentaar en vragen over de film. Hij is al jaren gefascineerd door het leven van de Sinti en Roma en hun bijzondere gebruiken codes en taboes.

De toegang is gratis bij de films en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie op www.mondiaalcentrumbreda.nl of via tel. 06-24618155.[l]