Foodhall Breda is zeven dagen per week vanaf 12.00 uur geopend. FOTO IMIRAFOTO
Foodhall Breda is zeven dagen per week vanaf 12.00 uur geopend. FOTO IMIRAFOTO Foto:

Foodhall biedt 18 keukens onder één dak

BREDA - Vanaf heden is er voor iedere Bourgondische Bredanaar nóg meer keuze als het gaat om uit eten gaan. Eind vorige week is namelijk Foodhall Breda geopend met 18 verschillende keukens onder één dak.

DOOR BREGJE KOP

Een lange, sjieke rode loper lag donderdagavond klaar voor Foodhall Breda. Familie, vrienden en leveranciers liepen nieuwsgierig naar binnen om te kijken wat er geworden is van de oude bioscoop aan de Reigerstraat. Bij binnenkomst troffen de gasten meteen een vrolijke jongen aan achter een houten stand. "Kan ik een speciaal biertje voor u inschenken?" Met een glas bier in de hand liepen de gasten verder de zaal in.

Verspreid over de hele hal bevinden zich de, in totaal achttien, horecazaakjes. Iedere horecazaak presenteerde vol trots zijn eten aan de gasten. "Wilt u ook proeven mevrouw en meneer? Het is heerlijk."

Spannend

Voor Maaike van Jummie (toetjes en taartjes) is het allemaal nog even wennen. "Dit is mijn eerste onderneming", vertelt ze met een grote lach op haar gezicht. "Ik vind het toch wel heel spannend." Een jaar geleden stuitte ze via Facebook op een oproep van Foodhall Breda. "Ik ben destijds ingegaan op deze oproep en nu, ongeveer een jaar later, sta ik hier!" Klanten kunnen bij Maaike terecht voor allerlei zoetigheden. "Het was altijd al een droom om een eigen bedrijf te beginnen", vertelt de onderneemster. "Dit hier is perfect. Klein en in een leuke omgeving." Maaike is er helemaal klaar voor.

Lady Gaga

Ook voor Willy van 'Soepkip Breda' is dit haar eerste horecazaakje. "Nou, dat is nog wel een grappig verhaal", begint Willy lachend aan haar verhaal. "Laatst was ik op tv naar de Oscaruitreikingen aan het kijken en ik zag daar een speech van Lady Gaga. Zij vertelde dat zij op weg naar de top vaak op haar bek gegaan is. Ze gaf daarom iedereen mee dat wanneer je een droom hebt, je het gewoon moet doen." Deze speech was voor Willy de druppel. "En nu sta ik hier in deze prachtige Foodhall!"

Steigerbuizen

Dat de foodhall prachtig geworden is, kunnen ook de gasten beamen. "Ik wist niet dat het hier zo groot was. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt." Je kunt je ogen goed de kost geven. Er is van alles te zien in de hal. De bar in het achterste deel van de zaal is bijvoorbeeld volledig gemaakt van steigerbuizen. Hierdoor ontstaat een moderne en industriële look.

Uitzicht

Ook het barpersoneel is erg te spreken over het uiteindelijke resultaat van hun nieuwe werkplek. "Ik moest eerst wel even wennen aan het idee van de steigerbuizen, maar nu ik het in zijn geheel zie vind ik het prachtig!" Vanaf het achterste deel van de hal heb je spectaculair uitzicht: door grote ramen omrand door een stalen pui is de Grote Kerk te bewonderen.

Open

De hal is zeven dagen in de week vanaf 12.00 uur geopend.[l]