Afbeelding

Mam2mam: Moederdagaktie voor Afrika

TETERINGEN - Wat geef je met Moederdag? Geef als moeder een cadeau aan een moeder in Afrika. Doneer een bedrag aan Tools To Work in Teteringen. Zij zorgen ervoor dat mama’s in Afrika zo een betere kans krijgen om voor hun gezin te zorgen.

Moeder zijn is een lastige job. Zeker als je een alleenstaande mama bent met opgroeiende kinderen. Dat geldt voor Nederland, maar zeker als je op het platteland van Afrika woont. Daar was vroeger nog voldoende landbouwgrond om alle monden te voeden en nog wat te verkopen op de markt, maar dat wordt de laatste jaren steeds moeilijker. In veel Afrikaanse landen is de helft van de bevolking onder de dertig jaar. Omdat ze in hun eigen dorp geen inkomen meer kunnen verwerven, trekken ze naar de stad in de hoop op een beter bestaan. Veelal loopt dit uit op een mislukking. De meesten vinden alleen een gammel onderkomen in een krottenwijk en een duister baantje waarin ze uitgebuit worden.

Tools To Work helpt
Met de campagne Mam2mam vraagt Tools To Work in de periode rond Moederdag geld voor mama’s in Afrika. Met uw gift voorzien zij moeders in de arme wijken van naaimachines. Hierdoor kunnen zij geld verdienen en krijgen hun kinderen meer kans op een goede toekomst.
Bijvoorbeeld Mabinty Kabia. Dankzij de steun van Tools To Work beschikt deze mama uit Sierra Leone over een trapnaaimachine. Hiermee werkt ze op de veranda van haar huis. Zij moet vier kinderen onderhouden. Met haar werk verdient zij ongeveer 10.000 Leones (ca. € 1,30) als zij een shirt verkoopt. Naast haar kleding verkoopt zij ook snoep en andere zaken. Hiermee vergroot zij het inkomen voor de familie. Ook Sento Koroma kreeg een naaimachine vanuit Teteringen. Zij werkt eveneens thuis. Ze is trots op de producten die ze maakt. Ze blijkt zeer creatief en maakt diverse leuke kledingstukken. Ook zij geeft aan per jurk of shirt ca. 10-15.000 leones te verdienen.

Iedere gift helpt
Tools To Work krijgt regelmatig gebruikte of kapotte naaimachines. Die worden weer opgeknapt en vervolgens per container naar Afrika verstuurd. Dit biedt nieuwe kansen aan de mama’s in Afrika. Dit kost 125 euro (voor onderdelen en verzending) per machine. Met ‘Mam2mam’ wil de vrijwilligersorganisatie hiervoor geld bijeen brengen Ga naar www.ToolsToWork.nl/mam2mam en geef. U krijgt een certificaat als dank voor uw medewerking. [l]