Dichter des Vaderlands komt naar de Groene Fee

BREDA - Op vrijdagavond 10 mei van 20.00 TOT 23.30 uur is er een bijzondere editie van literair café ‘De Groene Fee’. Dan komt namelijk de Dichter des Vaderlands, Tsead Bruinja, naar het Belcrumhuis in Breda.

De 44-jarige Friese Amsterdammer is ‘een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt’. Hij is bovendien ‘een bevlogen ambassadeur voor de poëzie in de breedste zin: als bloemlezer, performer op podia en in de media, organisator van evenementen en aanjager van kruisbestuivingen met andere kunstvormen’.

Verder komen op 10 mei nog de eveneens bekende dichters, schrijvers en performers Rick van der Made (geboren in de Belcrum in Breda), Jeroen Naaktgeboren, Miguel Santos en Yanni Ratajczyk. Zij hebben allen meerdere dichtbundels of boeken op hun naam staan.

De muziek wordt dit keer verzorgd door Carola Eijsenring & Burning Blood Ensemble. De exotische klanken van didgeridoo en tar vloeien wonderlijk ineen met die van haar Nederlandstalige poëzie.

Er is na afloop van het reguliere programma, zoals altijd, een Open Podium.

Ook als u nog niet eerder in de gelegenheid bent geweest om naar ‘De Groene Fee’ te komen is dit nu een niet te missen kans. U bent meer dan welkom! [l]