Tjeerd Broeken uit team 3
Tjeerd Broeken uit team 3 Sietse Broeken

Tafeltennisvereniging Breda in actie tijens laatste speelronde NTTB

BREDA - Afgelopen vrijdag werd de laatste speelronde van de NTTB competitie gespeeld. Waarbij er voor het eerste en tweede team nog veel op het spel stond. In de klasse 4C moest Breda 1 spelen tegen BSM 1. Bij een 7-3 winst op concurrent BSM 1 eindigen ze op een 2e plek en word een promotiewedstrijd voor een plek in de 3e klasse veilig gesteld.

De start was erg goed en na de eerste ronde met enkelspelen stond Breda 1 op een 3-0 voorsprong. Vervolgens werd de dubbel verloren. In de tweede serie met enkelspelen gingen er helaas twee wedstrijden verloren, waardoor er een 4-3 tussenstand was. De laatste drie wedstrijden moesten daardoor gewonnen worden. Helaas lukte dit niet en ging er nog één wedstrijd verloren, waardoor er een 6-4 eindstand was. Hierdoor is het eerste team op een knappe 3e plek geëindigd, na het kampioenschap in de 5e klasse vorig seizoen.

Breda 2
Breda 2 was dit seizoen ingedeeld in klasse 6D. Voorafgaand aan de laatste speelronde stond Breda 2 op een tweede plaats en er was nog van alles mogelijk. Zo kunnen ze nog kampioen worden, maar ook een vierde plaats is theoretisch nog mogelijk. Bij winst op koploper Het Markiezaat 5 zou Breda 2 kampioen worden en direct terugkeren in de 5e klasse na de degradatie van vorig seizoen. Indien er niet wordt gewonnen, mogen ze maximaal drie punten minder pakken dan nummer drie Die Meede 8. Die Meede 8 speelt tegen Tanaka 6, die op dat moment op de laatste plaats staat. Al snel op de avond werd duidelijk dat Breda 2 veel punten moest gaan pakken, omdat Die Meede 8 halverwege al op een 5-0 voorsprong stond. Tegelijkertijd staat Breda 2 op dat moment met 2-3 achter. De drie punten voorsprong was op dat moment weg en de winst werd daardoor nog belangrijker.
Helaas gingen de volgende twee wedstrijden verloren en was de stand 2-5 en is Het Markiezaat 5 kampioen. Vanaf nu rest de strijd om de tweede plaats. Ondertussen bleef Die Meede 8 haar wedstrijden winnen en werd duidelijk dat Breda 2 de laatste drie wedstrijden moest gaan winnen en hopen dat Die Meede 8 nog ergens punten zouden laten liggen. Breda 2 kwam nog terug tot 3-5 maar helaas werden de andere wedstrijden verloren, dus een 3-7 nederlaag. Uiteindelijk heeft Die Meede 8 met 10-0 gewonnen en ze hebben daarmee Breda 2 gepasseerd op de ranglijst. Hierdoor eindigen ze als derde en lopen ze een promotiewedstrijd mis. Hopelijk lukt het ze volgend seizoen wel om terug te keren in de 5e klasse.

Breda 3
In de klasse 6E speelt het derde team. In tegenstelling tot de andere teams stond er voor dit team niets meer op het spel. Ze zijn al als tweede geëindigd en spelen nergens meer om. De tegenstanders zijn de mannen van BSM 3 uit Dongen. Nadat het in Dongen al 2-8 voor het derde geworden was, werd het in Breda een nog grotere overwinning. Het werd een solide 9-1 overwinning. Doordat de mannen van Breda 3 tweede zijn geworden in hun poule mogen ze op vrijdag 10 mei een promotiewedstrijd spelen. De tegenstander is de nummer vijf uit de klasse 5E, dit is TIOS ’51 8 uit Tilburg. Voor het derde team is dit geen onbekende tegenstander.

Hoofdklasse
Tevens heeft TTV Breda nog een team dat uitkomt in de competitie “de Baronie”. Nadat zij vorig seizoen knap kampioen zijn geworden in de Hoofdklasse, mochten ze het dit seizoen gaan proberen in de hoogste klasse van de Baronie, de Ereklasse. Helaas hebben ze niet voor een stunt kunnen zorgen en zijn ze gedegradeerd en komen ze volgend seizoen weer uit in de Hoofdklasse. [l]