Fietstocht langs de mooiste vogelplekjes in en rondom Breda

BREDA - Als feestje voor het 50-jarig jubileum van onze vereniging West Brabantse Vogelwerkgroep bieden wij alle inwoners van de stad Breda een cadeautje aan.

Breda heeft vele mooie vogelplekjes waar je écht van kunt genieten. Onze ervaren vogelaars staan voor je klaar om al dit moois aan je te laten zien. Je komt langs weidevogels, hoort de zangvogels en wellicht zijn er ook roofvogels die zweven op de thermiek. De oeverzwaluwwand is in ieder geval uniek voor Breda.

Met het blote oog maar ook door de telescoop kun je ze zien en je krijgt toelichting uit de Vogelzakgids. En heb je specifieke vragen dan kun je ze nu stellen! De tocht gaat over verharde wegen en is ongeveer 25 km. Met voldoende rustpunten onderweg.

Ook voor kinderen is het interessant. Spelenderwijs leren ze van alles over snaveltjes, pootjes, voeding, biotoop enz. Een vragenkwis is er ook voor de volwassenen. Soms weet je meer dan je denkt! En laat je verrassen over wat je niet weet.

Informatie

Zondag 12 mei, iedereen is welkom, deelname is gratis, met een versnapering onderweg. Vertrek tussen 10.00 en 12.00 uur, terugkomst tussen 14.00 en 16.00 uur. Locatie: De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, 4826 EP Breda. Alle deelnemers krijgen na afloop een aandenken.

Let op: inschrijving via www.vogelweek.nl activiteiten

Verdere informatie: Ineke Buijnsters 06-25552550, publiciteit@westbrabantsevwg.nl

Wilt u meer informatie over de West Brabantse Vogelwerkgroep die dit jaar 50 jaar bestaat? Heeft u interesse om eens vrijblijvend mee te gaan op excursie? Bent u benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vindt u op www.westbrabantsevwg.nl[l]