Staart.
Staart. Rob Schoenmakers

Expositie moderne schilderkunst in Museum de Stee

TETERINGEN - Verleden en heden worden door Heemkundekring Teterings Erfdeel bijeengebracht door in de eigen expositieruimte ook ruimte te bieden aan hedendaagse (amateur) kunstenaars uit Teteringen.

Als eerste zal Rob Schoenmakers zijn schilderijen exposeren. Rob is geboren in 1946 in Breda en heeft daar zijn jeugd doorgebracht. Hij woont inmiddels meer dan 40 jaar in Teteringen en is altijd al geïnteresseerd geweest in moderne kunst. Tijdens zijn bestuurslidmaatschap bij Galerie Micro en de Kunstuitleen in Oosterhout is zijn voorliefde voor kunst toegenomen en besloot hij om na zijn pensionering zelf te gaan schilderen. In 2010 is hij les gaan nemen bij Emile Zwartelé uit Teteringen en later bij Margriet Oomen en Godelieve Döll van H19. Schilders die hem erg aanspreken zijn o.a. Picasso, Rothko en de leden van de Cobra groep. Zijn werk is dan ook erg kleurrijk en de mens is meestal zijn uitgangspunt.

Naast de schilderijenexpositie kunt u natuurlijk rondwandelen in de heemschuur en de verschillende stijlkamers bezoeken. Er zijn nu o.a. ook aparte ruimten ingedeeld voor de attributen van de timmerman en de schoenmaker. De heemschuur is gevestigd op het Zuringveld 1a in Teteringen. De entree voor de exposities is gratis, echter voor het onderhoud van het erfgoed wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zondag 12 mei 14.00-16.00 uur. Onze website is te bereiken via www.teteringserfdeel.nl

De schilderijenexpositie wordt herhaald op zondag 26 mei van 14.00-16.00 uur.[l]