Terda 1 pakt eerste punt

BREDA - In de vakantieprogramma was er een afgeslankt korfbalprogramma. De jeugd begint pas echt met het veldprogramma op zaterdag 11 mei.

De senioren van Terda 1 speelden al wel twee wedstrijden in de 4e klasse. Voor de zaalperiode was het wennen aan het hogere niveau en aan de nieuwe teamleden. Inmiddels is duidelijk dat er een inhaalslag is gemaakt. De wedstrijd thuis tegen Volharding werd na een sterke pot in de laatste minuten uit handen gegeven. Na de 11-7 voorsprong werd de korf niet meer gevonden, zelfs een strafworp wilde er niet in. terwijl bij Volharding de 11-11 er wel in vloog, vlak voor tijd. Helaas, maar wel het eerste puntje. Daarna weer thuis, maar nu tegen de koploper Luctor. Uit was zwaar verloren, en ook nu schoot Luctor met scherp, 0-8 na 15 minuten. Hierna kwam Terda toch lanzaam in de wedstrijd, met de rust had men zich tot 8-13 terug weten te knokken. Ook na rust beet Terda 1 van zich af, tot groot ongenoegen van de tegenstander, die zelfs een time-out nodig had om de rust te herstellen. Coach Frank zag het glimlachend aan, hier kunnen we verder mee. In de laatste 5 minuten schoot Luctor toch weer met scherp en liep men uit naar 13-21. Het ruim toegestroomde publiek zag een mooie wedstrijd met veel doelpunten.

Terda 2 kwam in Nieuwpoort niet verder dan 11-5 tegen Triade. Alleen aanvoerder Niels (3x) en Hidde (2x) wisten om te gaan met de harde wind. Lisette maakte een verdienstelijk debuut. De junioren van Terda A1 wisten hun 1e wedstrrijd wel te winnen. Met 9-10 werd knap van Volharding gewonnen.

Thuisprogramma 11 mei

Terda D1 (10.00 uur), Terda C1 (11.00 uur), Terda B1 (12.00 uur), Terda A1 (14.35 uur). Terda 1 speelt om 15.30 uur in Middelharnis een uitwedstrijd. Op 14 mei speelt Terda 2 thuis tegen Deetos.

Korfbal anders

Naast de reguliere trainingen op de dinsdag- en donderdagavond, biedt Terda ook trainingen voor aangepast sporten (G-korfbal) en Kombi-Fit. De laatste doelgroep is voor niet fanatiek wedstrijden willen spelen maar gewoon aan hun conditie willen werken in een korfbalomgeving. Kom eens vrijblijvend kennis maken!