Laurentiuskerk Breda.
Laurentiuskerk Breda.

Afsluiting voorjaarsseizoen Levenskunst Zuiderhout

BREDA - We willen u van harte uitnodigen om met ons het voorjaarsseizoen van Levenskunst Zuiderhout af te sluiten. We gaan graag met u op bezoek in de Laurentiuskerk, een van de mooiste en meest historische monumenten van Breda.

Het programma start op zaterdag 18 mei om 14.30 uur in Mariƫndal, (met koffie of thee) Duivelsbruglaan 13 te 4835 JD Breda. Daar vertelt Paul van Teeffelen het een en ander over de geschiedenis van de kerk. Parkeren kan op het Schoolakkerplein te Breda.
Rond 15.15 uur wordt deze uitleg voortgezet in het kerkgebouw zelf, waar u de glas-in-loodramen afkomstig van de Limburgse kunstenaar Charles Eyck, kunt bewonderen.


Een stukje geschiedenis
Het kerkgebouw kent zijn oorsprong in de veertiende eeuw. Transept en koor zijn tegenwoordig de oudste delen en stammen uit de vijftiende eeuw. Het oorspronkelijk driebeukige schip is in 1631 herbouwd. Tijdens de Opstand was het namelijk opgeblazen.
Na de oorlog zijn er vier gebrandschilderde ramen voor de kerk vervaardigd door de beroemde kunstenaar Charles Eyck. Samen met collega-kunstenaar Joep Nicolas (die de glas-in-loodramen voor het stadhuis maakte) was hij een voortrekker van de Limburgse School.


Gaat u mee?
Het bezoek duurt tot uiterlijk 16.30 uur. U kunt zich tot zondag 12 mei opgeven, per mail aan levenskunst@parkzuiderhout.nl of via het serviceteam op nummer (076) 5784000.[l]