Open dag Mondiaal Centrum Breda

BREDA - Kom op 18 mei naar de Open Dag in het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71 in Boeimeer en maak kennis met de diverse activiteiten en culturen.

Activiteiten Mondiaal Centrum Breda Het Mondiaal Centrum bestaat ruim 3 jaar en is uitgegroeid tot een organisatie die vluchtelingen, statushouders en mensen die een luisterend oor nodig hebben, helpt om zich in onze samenleving thuis te voelen. Het Mondiaal Centrum organiseert diverse activiteiten zoals een Open Inloop, een maatjesproject/buddyproject voor statushouders/nieuwe Bredanaars, een Naald en Draadgroep met kinderopvang, conversatielessen, fietslessen en cursussen Arabisch. Verschillende groepen maken gebruik van het gebouw zoals de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap, de Eritrese orthodoxe christelijke kerk, de Voedselbank, Amnesty International en de wijkraad Boeimeer.

Daarnaast biedt het Mondiaal Centrum Breda tijdelijke opvang en begeleiding aan vluchtelingen zonder verblijfsvergunning. Deze bewoners zitten in een asielprocedure of bereiden zich voor op terugkeer naar het land van herkomst of elders. Sinds maart 2019 is er nu ook een formele erkenning van de gemeente Breda voor deze Bad-Bed en broodregeling. Hiermee is Vincent Jorritsma als parttime coördinator aangesteld en ontvangt het MCB een vastgesteld bedrag voor iedere bewoner die door een officieel ingestelde beoordelingscommissie is goedgekeurd. Programma Op 18 mei kunt u kennis maken met alle vrijwilligers, de diverse activiteiten en de deelnemers die hun weg naar het Mondiaal Centrum hebben gevonden.

Interesse in vrijwilligerswerk bij het Mondiaal Centrum? Dan maken we graag kennis met u. Loop ook gerust eens binnen op woensdag of vrijdagmiddag bij de Naald& Draad groep. Welkom vanaf 12.00-16.00 uur met wereldmuziek, verhalen van maatjes en vluchtelingen en culturele ontmoetingen,koffie en thee en hapjes uit allerlei culturen. Het Mondiaal Centrum wil mensen met verschillende achtergronden en culturen bij elkaar brengen. [l]