Jeugdploegen KC Terda winnen thuiswedstrijden

BREDA - Op het eigen sportpark de Wisselaar wonnen de A1 en C1 hun wedstrijden. De D1 ging met 3-12 onderuit tegen het sterke Wion. De wedstrijden van het 2e en de B1 worden later ingehaald. Het 1e moest dit weekend uit spelen.

Terda C1 startte vandaag sterk na een lange seizoensvoorbereiding. Het eerste doelpunt viel al binnen enkele seconden na het startsignaal. Jelte kreeg vanuit de ruimte de bal keurig strak aangespeeld en wist deze gecontroleerd af te maken met een doorloopbal. Terda laat zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Ondanks de wisseling van spelers in de vakken wisten ze elkaar nog steeds goed te vinden en werd de bal goed naar elkaar geplaatst. Mara maakte vandaag haar debuut en wist het de tegenstander al goed moeilijk te maken. Verdedigend zat Terda goed op de ballijn. Ze wisten regelmatig de ballen eruit te vissen. Daardoor kon er tevreden worden gerust met een stand van 5-3.
Na rust werd er niet goed geplaatst. Wel bleven ze zoeken naar kansen, maar doordat de bal wat minder snel rond ging, kon Merwede wat vaker de bal onderscheppen.
Merwede kwam nog terug tot 6-4, maar Terda sloot met een prachtig schot van Zeb de wedstrijd af met een 7-4 winst. Doelpunten werden gemaakt door Jelte (3), Julian (2), Anouk en Zeb (1).

In een prima wedstrijd heeft Terda A ook de tweede tegenstander aan de zegekar gebonden. Er werd gevarieerd gespeeld, waardoor er zowel kansen van afstand werden benut, als ook korte kansen en doorloopballen. Na een 9-2 ruststand werden er ook in de tweede helft weer veel kansen gecreƫerd, met een 16-5 einduitslag als gevolg. Netjes gedaan en sportief, want de tegenstander kreeg na een blessuregeval een speelster van Terda te leen.

Het 1e van Terda moest dit keer naar Middelharnis waar het sterke Good Luck wachtte die met Luctor om de 1e plek strijd. In de eerdere ontmoeting was kansloos verloren, dit keer wist Terda tot de rust de schade beperkt te houden. Beide teams hadden last van de vlagerige wind. Maar net als vorige week tegen Luctor liep men in de laatste minuten toch weer uit, eindstand 11-5.

Volgend weekend 18 mei wel een vol thuisprogramma. Vanaf 9.30 uur spelen dan de D1, de C1, de B1, de A1, en de 2 seniorenteams op sportpark de Wisselaar. Kom eens kijken hoe leuk korfbal is. Kijk ook eens op www.kc-terda.com of mail uw vraag naar info@kc-terda.com. [l]