'Stilstaan bij Geloven' van de Bredase Raad van Kerken

BREDA - Maandag 20 mei, 16.00-19.00 uur (vanaf 17.30 maaltijd). ‘Wat beweegt Remonstranten?’ Inleiding en gespreksleiding door dr. Koen Holtzapffel. Lutherse kerk, Veemarktstraat 11, Breda.

Deze avond is één van de activiteiten in het kader van 400 jaar Remonstranten. We proberen de kern te vatten van waaruit remonstranten leven en waarvóór ze staan. Voor wie wel eens van de remonstranten heeft gehoord en nieuwsgierig is geworden! Opgave i.v.m. maaltijd: jennievandorp@hetnet.nl.

Dinsdag 21 mei, 19.00 uur. Oecumenische pelgrimswandeling. Het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Door de eeuwen heen zijn mensen wandelend met elkaar op weg gegaan. Wij willen samen met mensen uit de RK gemeenschap en dorpsgenoten op weg gaan voor een wandeling waarin plaats is voor stilte en ontmoeting met behulp van een vraag of korte meditatieve tekst. Opgave bij Gerard van Wingerden, tel. 5414146 of via verdieping@hetkruispunt.org.

Woensdag 22 mei, 20.00-22.15 uur. 2e avond Leerhuis Ekklesia: ‘Vreemdelingschap in de bijbel’. Inleider: Franck Ploum. Lutherse Kerk, ingang via Stadserf 3, Breda. De vreemdeling speelt een belangrijke rol in de bijbel. Op 3 woensdagavonden lezen we teksten over vreemdelingschap en de vreemdeling, plaatsen ze in de context van hún tijd en verbinden ze met migratie en vreemdelingschap in onze tijd. [l]