Eerste Hardloop 4-daagse Breda

BREDA - Dinsdag 14 t/m vrijdag 17 mei vindt de eerste Hardloop 4-daagse Breda plaats. Het evenement is inmiddels uitverkocht. De deelnemers lopen 5,3 of 10,5 kilometer per avond en volbrengen daarmee op vrijdagavond een halve of hele marathon!

Het doel om voor de 1e editie 100 deelnemers te krijgen, was binnen twee weken nadat de inschrijving was geopend al bereikt. Het doel is daarom bijgesteld naar 400 en inmiddels zijn alle startnummers uitverkocht!

Circa 2/3 van de deelnemers is een vrouw en 1/3 een man. 2/3 gaat de komende dagen de hele marathon trotseren en 1/3 een halve marathon. De meeste deelnemers komen uit West-Brabant. Een aantal komt van buiten onze provincie; één zelfs uit Haarlem en er doen zelfs 5 personen uit België mee!

De start en finish vindt alle dagen plaats bij Atletiekvereniging SPRINT aan de Dr. Schaepmanlaan 4 in Breda. Het parcours is elke dag anders; grotendeels over verharde wegen en paden en deels ook door het Mastbos. Op de eerste avond geeft burgemeester Paul Depla het startschot om 19.30 uur.

Supporters zijn van harte welkom om bij SPRINT de deelnemers te komen aanmoedigen.

Omdat dit evenement te gast is bij SPRINT gaat de opbrengst van de Hardloop 4-daagse Breda naar de afdeling Aangepast Sporten. De laatste avond wordt hiervoor een cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd aan Wouter Schelvis en Richard van de Pol.

De deelnemers krijgen een startnummer dat ze vier dagen op hun shirt dragen. Bij binnenkomst ontvangen ze elke dag een stempel op dit startnummer. De 4e avond ontvangen ze hun welverdiende medaille. [l]