Turnsters BredaGym naar hoogste districts- en NK finales

BREDA - Negentien districtsfinales en elf NK finaleplaatsen werden in de afgelopen weken behaald door de BredaGym turnsters.

Derde divisie: Pupillen 1 N3 Marchien van Hooijdonk (9e) en Veerle van der Linden (12e) zijn geplaatst voor het NK. Tevens wist Marchien een toestelfinale rekstok te behalen.

Bij de jeugd 1 N4 turnde Lieve van de Vijver. Lieve eindigde ze op de 4e plaats. Daarmee is ze ruimschoots door naar het NK en tevens een toestelfinale brug en vloer.

Bij de jeugd 2 hadden drie BredaGymers zich voor de halve finale geplaatst. Amber-Fé de Vos kwam helaas slechts 0,033 punten tekort voor de balkfinale. Indy Muller en Puk van der Eijk turnden naar het zilver en de 5e plaats. Indy behaalde daarbij ook de toestelfinales balk en vloer en Puk de brugfinale en een reserveplek op sprong.

Rosalie Donkersloot en Philou Touw (junior) gingen de strijd aan met de rest van Nederland en slaagden beide in dit doel. Philou met een bronzen medaille en Rosalie met een 5e plaats.

Bij de senioren waren er nog minder startplekken te verdienen, namelijk maar 5. Routinier Nikki Meeuwissen kwam dichtbij met een 7e plaats, waarmee ze 2e reserve is voor de finale en 1e reserve op sprong. Eerstejaars senior Fiona Lanser turnde naar behoren en eindigde als 17e.

Tweede divisie
Voor Danique van der Hof, Zoë van Ginneken en Noa van der Feer bleek een plek bij de beste 12 nog wat te hoog gegrepen in Helmond, maar voor hun eerste turnjaar bij de instap al een mooie prestatie om de halve finale te behalen.

Voor Luna van de Westelaken was er wel een ticket weggelegd voor het NK bij de categorie Jeugd 1. Ze turnde op haar halve finale in Rotterdam een zeer stabiele wedstrijd en kwalificeerde zich als 10e voor de finale.

Bij de Jeugd 2 was er helaas een grote fout voor Eline van Seeters op het toestel balk. Hierdoor was kwalificatie uitgesloten en eindigde ze als 21e.

Bij de senioren kwam Dorine Berends in actie. Zij turnde een hele goede wedstrijd, maar in de moeilijkheidswaarde komt zij nog tekort. Een 12e plaats was dan ook te weinig om zich te kwalificeren.

Eerste divisie
Bij de pupillen 1 N1 kwam Zerin Bozan Alvarez in actie in Varsseveld. Met een 4e plaats is ze ruimschoots geplaatst voor het NK met tevens een toestelfinale balk.

Bij de jeugd 1 N2 turnde Saar van Hemert. Met een 11e plaats en mag ook zij deelnemen aan het NK.

Masha van de Westelaken kwam in actie bij de junioren. Met een 10e plaats staat Masha ook dit jaar weer, na promotie vanuit de tweede divisie, op het NK.

Voor senior Femke van Brunschot bleek het deelnemersveld te sterk en moest ze genoegen nemen met een 12e plaats, waarmee ze 1e reserve is voor het NK en de balkfinale.

Regiofinale
Bij de D3 draaide instapper Noor Prenger een foutloze goede wedstrijd. Zij werd 8e. Pupil 1 D3 Maud Snoeijs draaide een heel stabiele nette wedstrijd. Ze werd 11e. Pupil 2 D3 Anne Verschuren maakte het heel spannend. Ze eindigde 4e met maar 0.15 achter de nummer 3 net als jeugd 1 D3 Shirene Masrour 4e die zelfs maar 0.05 scheelde met de nummer 3! Kikkie vd Burgt had helaas geen balk dag en eindigde op een 10e plek. Net als 4e divisie senior Vera de Jong die helaas ook 2 keer van dit toestel viel en 14e werd. Bij de 6e divisie jeugd werd Elize van Wensen 5e en Lima Huijskens 10e en 6e divisie junior Daphne Schinning 5e.

Bij de D1 waren er twee podiumplaatsen en alle drie door naar de districtsfinale! Zilver voor Nikki Broeders en Nikola Borgosz en Roos v.d Feer eindigde 8e.[l]