Lopen voor het goede doel.
Lopen voor het goede doel. Stefan Bolder

Baronie sponsorloop groot succes

BREDA - Na weken van voorbereiding was het woensdag 15 mei eindelijk zover. Op een zonovergoten sportpark de Blauwe Kei vond de Baronie sponsorloop voor de jeugd plaats.

Allereerst waren daar de elftallen JO 7 t/m JO 7-7 + trainingsgroep en de elftallen JO 8-1 t/m JO 8-7 en de JO 9-3 t/m JO 9-8 aan de beurt om 14.00 uur. Gestart werd met een heuse warming-up onder leiding van Niek van Baal.

Startschot
Om 14.15 uur was het eindelijk zover dat voor een kleine 50 lopers het startschot klonk. Als of hun leven er van afhing zo hard werd er soms gelopen. Na iedere ronde moest men een stempel halen bij de stempelpost. Onderweg konden er nog extra stempels verdiende worden bij het doel schieten.
Toen om 15.00 uur het eindschot klonk was er voor alle deelnemers nog een ijsje, fruit en een flesje water mede dankzij onze trouwe sponsor. Tot slot ging de hele groep op de foto. Trots vertrokken ze met een kaart vol stempels naar huis.

Tweede loop
Om 15.15 uur was het de beurt aan de JO 9) 9-1 & JO 9-2 en de JO 10-1 t/m JO 10-9 en de JO 11-1 t/m JO 11-3 en de JO 13-1 t/m JO 13-10. Bij deze groepen was de belangstelling erg groot. Ruim 100 deelnemers telde de tweede loop. Ook zij werden na de warming-up om 15.30 uur weg geschoten voor hun sponsorloop. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagde middag waarbij onze dank uitgaat naar al die vrijwilligers en sponsors, die deze middag hebben mogelijk gemaakt.
Op woensdag 5 juni moeten alle deelnemers het opgehaalde geld mee brengen wat zij per rondje hebben verdiend. Dan ook zullen we weten wat het eindresultaat van deze sponsormiddag zal zijn. [l]