Isabella, François en Jaco kijken uit naar het petanque weekend.
Isabella, François en Jaco kijken uit naar het petanque weekend. (TvN)

Groot petanque weekend bij Va-Tout in Breda

BREDA - Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei a.s. organiseert jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda twee mooie evenementen: het gezellige Viertallentoernooi, waar iedereen aan mee mag doen en de Breda Masters voor wedstrijdspelers. Supporters zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Op zaterdag 25 mei is iedereen welkom bij het promotie Viertallentoernooi. De naam zegt het al, het Viertallentoernooi wordt gespeeld door teams bestaande uit vier personen. Er worden vier ronden gespeeld. Elke teamlid speelt driemaal een doublettenpartij in wisselende samenstelling en tot slot een partij vier tegen vier. Als er vier tegen vier wordt gespeeld heeft iedere speler maar twee boules tot zijn beschikking. De partij is pas uit bij 17 punten. Voor gewonnen partijen worden wedstrijdpunten gegeven. Winnaar is het team dat de meeste wedstrijdpunten heeft behaald. Het toernooi start zaterdags om 10.30 uur.

Staat het Viertallentoernooi voornamelijk in het teken van “promotie en gezelligheid”, het Breda Masters triplettentoernooi op zondag 26 mei daarentegen is een uitdagend toernooi voor de fanatieke wedstrijdspeler. Dit toernooi is door de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) toegewezen als toernooi met landelijke betekenis en aangewezen als één van de vier kwalificatietoernooien voor het finaleweekend van de NJBB Masters in november. De Breda Masters kent een sterk deelnemersveld, met veel spelers uit de vaderlandse Topdivisie en gerenommeerde Belgische equipes. Niet alleen een aantrekkelijke geldprijzenpot, maar ook de “sportieve hoofdprijs” daagt deelnemers uit in te schrijven voor deze 1e editie van de Breda Masters. Het winnende team van het finaleweekend NJBB Masters mag immers Nederland vertegenwoordigen op het WK mannen tripletten in 2020 in het Zwitserse Prilly Lausanne.
De wedstrijden beginnen zondags al om 10.00 uur met twee voorronden. Afhankelijk van het resultaat uit de voorronden plaatsen de equipes zich in de A-poule of B-poule en wordt verder gespeeld volgens het systeem van directe eliminatie.

Het complex wordt gezellig ingericht met terrasjes en er is zitgelegenheid bij de banen, vanwaar de wedstrijden goed te volgen zijn. Zin in een hapje of een drankje? Ook daar wordt beide dagen in voorzien. Bij de Va-Tout-stand geeft men u graag alle informatie over de vereniging en kunt u geadviseerd worden over de aanschaf van speelmateriaal. Kijk eens op de website: www.va-tout.nl/petanque-weekend-mei-2019

In verband met de beperkte parkeergelegenheid op het sportcomplex vragen we belangstellende bezoekers zoveel mogelijk op de fiets te komen. [l]