Terda 1 pakt eerste zege

BREDA - Veel wedstrijden op het eigen sportpark de Wisselaar dit weekend, alle teams speelden vandaag thuis in een echte Terda Super Saturday (TSS). Veel doelpunten, veel publiek, een uitstekende kantine omzet met als klapstuk de eerste zege van Terda 1 deze veldcompetitie.

Terda 1 wist vandaag in een goede wedstrijd dan eindelijk de eerste zege te pakken. En dat ook nog eens tegen de buren uit Etten-Leur. In de vorige thuiswedstrijd tegen Volharding liet men de tegenstander nog terug komen na een grote (11-7) voorsprong en moest men met een puntje genoegen nemen. Dit keer echter bleef de ploeg tegen Focus 1 geconcentreerd de korf opzoeken en eindigde met een welverdiende eindstand van 16-10.

Terda D1 trof wederom een tegenstander met oudere en grotere kids. Lastig te bespelen maar men probeerde zo goed mogelijk de korf te vinden. De ongelijke strijd werd toch met 4-11 eervol besloten.

Op deze broeierige warme ochtend werd de C1 van Terda uitgedaagd door de nummer 1 in de poule: Vriendenschaar C3. Bo was weer hersteld van haar blessure en speelde een fanatieke pot. Ook Anouk bleef koelbloedig en liet zich niet uit haar spel halen door de plotselinge warmte en het sterke spel van Vriendenschaar. Onze openingsbal mislukte helaas. Dat beloofde niet veel goeds. De tegenstanders waren gedreven en hadden na een aantal minuten een voorsprong van 2 punten. Terda moest alle zeilen bijzetten. Tot rust kon Terda het uitlopen van Vriendenschaar voorkomen. Er was even een oppep speech nodig. De inhaalwedstrijd afgelopen dinsdag tegen KCR werd ook bijna zo verloren (nog net 4-4). Terda kan beter. Het dichter op de man verdedigen lijkt zwaarder, maar zal meer rust opleveren. Dat leek te helpen. Na rust wist Merel een strafworp keurig om te zetten in het eerste doelpunt. Terda kreeg weer hoop. Deze was echter van korte duur. Vriendenschaar liep uit naar 1-4. Terda speelde in de tweede helft wel beter, maar kon deze tegenstander niet onder controle krijgen. Er kwamen nog wel 2 mooie doelpunten van Jelte en Anouk, maar de winst werd gepakt door Vriendenschaar. Einduitslag 3-6.

Met een gehavend team trad Terda B1 vandaag aan tegen het voor ons onbekende Deetos B2. Terda kwam snel op voorsprong, maar kon deze helaas niet handhaven. Bijna de gehele wedstrijd keken ze tegen een achterstand aan. Eindstand 10-14. Zo kwam er een einde aan een lange reeks zeges. Volgende week kan de B1 weer revanche nemen in Dordrecht.

De A1 moest ook veel vaste krachten missen, maar de invallers pasten zich moeiteloos aan. Na een aarzelend begin stoomde de A1 na 4-2 door naar een 8-4 russtand. Het damesteam uit Willemstad bood na rust knap tegenstand, maar toen de 9-4 dan eindelijk viel kwam de ploeg echt goed los. Met 18-8 werd de 3e zege op rij geboekt en lonken de kampioenskansen alweer. Heel netjes na het moeizame zaalseizoen.

Voor de winst van Terda 1 moest het 2e team nog tegen Vriendenschaar. De wekelijkse damespuzzel was weer opgelost, maar dit keer werd routinier Ton gemist. Na een snelle 0-5 achterstand werd dan eindelijk tegen gescoord. Even leek na de 3-5 meer mogelijk maar ook na rust kwam men niet meer dichterbij. Eindstand 8-11.

Op zaterdag 1 juni is de volgende TSS gepland, van harte welkom om de teams aan te moedigen. Meer info over korfballen in Breda? Kijk op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]