Roodborsttapuit. FOTO VOGELBESCHERMING NEDERLAND
Roodborsttapuit. FOTO VOGELBESCHERMING NEDERLAND Vogelbescherming Nederland

(Stads)vogelexcursie met start op de Bavelse Berg

BREDA - In oost-Breda nabij de wijk Heusdenhout liggen, in een behoorlijk groene omgeving, enkele industriegebieden en ook bedrijventerrein Hoogeind. Zondag 16 juni kun je met Willem Veen huizen (ervaren Vogelkenner van de West Brabantse Vogelwerkgroep) mee om te ontdekken welke vogelsoorten hier te vinden zijn.

We lopen door een moderne industriewijk met kantoren en veel groene open ruimten. De omgeving is op een natuurlijke manier ingericht met brede sloten en grenzend aan de Bavelse Berg. In het gebied zijn tot nu toe 112 verschillende vogelsoorten waargenomen. In de maand juni zijn dit ongeveer 50 soorten. Bron www.waarneming.nl.

De wandeling gaat in rustig tempo om de vogels goed te kunnen waarnemen. Te verwachten zijn bijvoorbeeld Buizerd, Sperwer, Zwarte Roodstaart, Roodborsttapuit, Kneu, Kleine Karekiet, Heggenmus en Grote Bonte Specht. Wie weet wat we nog meer horen of zien!

Bij deze gratis wandeling is iedereen welkom! Zondag 16 juni, vertrek om 7.00 uur tot ca. 9.00 uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij Decathlon. Trek je wandelschoenen aan; heb je een verrekijker neem die dan mee en misschien ook een vogelzakgids. Aanmelden hoeft niet. Wil je meer info? bel dan met 06-10690477.

Wil je meer informatie over de West Brabantse Vogelwerkgroep die dit jaar 50 jaar bestaat? Heb je interesse om eens vrijblijvend mee te gaan op excursie? Ben je benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vindt je op www.westbrabantsevwg.nl. [l]