Urmie Enting, één van de artiesten bij de  Gospelviering.
Urmie Enting, één van de artiesten bij de Gospelviering. Onbekend

Hemelvaart Gospelviering

BREDA - Als aanloop naar het Jazzfestival op Hemelvaartsdag organiseert de Bredase Raad van Kerken ieder jaar een eredienst waarin wij Hemel en aarde bij elkaar proberen te brengen. Dit jaar is het thema van de viering ook 'Hemel en aarde'': 'Er is meer tussen hemel en aarde, méér dan wij kunnen vermoeden'.

Voor christenen is hemel lichtheid en heeft het met God te maken, aarde met zwaarte en gehechtheid. Met Hemelvaart vieren wij de terugkeer van de verrezen Jezus naar de hemelse Vader. Loskomen van de zwaarte en de gehechtheid aan het aardse en in een nieuwe gestalte opgaan in de volheid bij God.

Maar Hemelvaart is vandaag de dag niet zo vanzelfsprekend, omdat wij méér dan ooit gehecht zijn aan het aardse. In deze tijd van ontgoddelijking, van de maakbaarheid van het leven en verregaande menselijke autonomie, komen we niet meer los van de zwaarte van alledag. En toch: 'Er is meer tussen hemel en aarde'.

Beleef het mee in deze viering met zangeressen Ibernice MacBean, Nanda Akkerman, Urmie Enting en Joany Muskiet! Organisatie: Raad van Kerken Breda. [l]