Indy en Lieve (voor) met hun bronzen medaille. Puk en Marchien (achter) eindigde 4e.
Indy en Lieve (voor) met hun bronzen medaille. Puk en Marchien (achter) eindigde 4e. Chantal Jorna

Driemaal brons voor BredaGym turnsters op NK 3e divisie

BREDA - Op 18 en 19 mei werden in Vianen de meerkamp en toestelfinales turnen gehouden in de derde divisie. Voor BredaGym hadden zeven meiden zich gekwalificeerd voor deze finale. Indy Muller ging er met twee bronzen medailles vandoor. Op de meerkamp en op de balk. Ook Lieve van de Vijver eindigde op het podium als 3e op haar favoriete toestel brug.

In de jongste categorie pupillen 1 N3 hadden Marchien van Hooijdonk en Veerle van der Linden zich geplaatst. Marchien turnde een erg goede wedstrijd en eindigde als 18e. De dag erna mocht ze in actie komen op het onderdeel rekstok. Hier turnde ze haar beste oefening van het seizoen. Tot het laatste moment bleef het spannend, omdat ze de 3e score had neergezet. Helaas was de laatste turnster net 0,05 beter, waardoor ze op een altijd vervelende, maar ook knappe, 4e plaats eindigde. Veerle van der Linden turnde op de meerkamp ook een goede wedstrijd op de eerste drie onderdelen. Helaas gooide het laatste toestel balk wat roet in het eten. Met de radslag viel ze, waarna ze erg voorzichtig verder ging. Wat teleurstelling, maar daarna vooral ook trots op haar eerste deelname aan het NK, waar ze als 31e eindigde.

Jeugd 1

In de categorie jeugd 1 turnde Lieve van de Vijver. Op zaterdag werd helaas wat strenger gejureerd op de brug dan we gewend waren, waardoor Lieve haar gebruikelijke voorsprong na de toestel mistte. Ze turnde haar wedstrijd erg goed door en turnde haar beste balkoefening van het seizoen. Lieve eindigde op haar eerste NK op een mooie 10e plaats op de meerkamp. Op de toestelfinales kwam ze in actie op brug en vloer. Op vloer liet ze een mooie oefening zien, maar net iets minder strak dan gebruikelijk. Toch een goede 9e plaats. Op het toestel brug is Lieve duidelijk een van de betere turnsters van Nederland en dat werd beloond met een bronzen medaille.

Jeugd 2

Bij de jeugd 2 kwamen Indy Muller en Puk van der Eijk in actie. Beid hun eerste NK. Puk turnde een wat minder goede wedstrijd tijdens de meerkamp. Op het toestel brug ging het mis. Toch wist ze zich goed te herpakken en turnde een strakke balkoefening, waarmee ze op de meerkamp een 19e plaats behaalde. Zondag turnde ze de brugfinale, dit keer ging de oefening wel naar behoren. Lange tijd stond ze op de 3e plaats, maar na een correctie van het punt van een concurrent moest ze genoegen nemen met de 4e plaats. Toch even balen.
Indy Muller turnde op zaterdag een sterke meerkamp. Na drie toestellen stond ze in de top 10, maar leek het podium niet in zicht. Na een super goed uitgevoerde vloeroefening turnde ze nog menig concurrent voorbij en was de verrassing groot toen ze op de 3e plek eindigde. Op zondag wist Indy op de balk haar kunstje nogmaals te herhalen en ook hier een bronzen plak. Op vloer turnde ze helaas een foutje, maar eindigde ook op dit toestel in de top 10 van Nederland, een 9e plaats.

Junioren

Bij de junioren turnde Philou Touw en Rosalie Donkersloot hun finale. Beide startte met een hele strakke balkoefening, maar beide met een val bij de radslag. Toch leek het punt mee te vallen, gezien de rest van de oefening. Op vloer turnde Philou haar beste oefening van het seizoen en gin goed verder op de andere toestellen. Rosalie kwam wat ruimte te kort in haar sprong maar turnde verder naar behoren. De punten lagen dicht bij elkaar. Philou eindigde als 18e en Rosalie als 25e.[l]