Bezoekers, vrijwilligers en bewoners met elkaar in gesprek. FOTO ANTOON VERBEEK
Bezoekers, vrijwilligers en bewoners met elkaar in gesprek. FOTO ANTOON VERBEEK anton verbeek

Gezellige drukte open dag Mondiaal Centrum MCB

BREDA - Afgelopen zaterdag was het gezellig druk op het Mondiaal Centrum (MCB). Bezoekers konden kennis maken met diverse activiteiten en culturen in het voormalige klooster aan de Roland Holststraat.

Mustafa gaf rondleidingen om te laten zien hoe er gewoond en geleefd wordt. in het MCB. 2 weken geleden kreeg hij te horen dat zijn verblijfsvergunning nu definitief is en hij zich kan vestigen in Breda. "Nu kan ik eindelijk aan mijn toekomst werken, ik ben schilder van beroep, maar wil graag tegelzetter worden" zei hij met een stralende glimlach.

Ervaringen werden gedeeld met leden van het maatjesproject, vrouwen van de Naald en Draad groep lieten hun kleurrijke producten zien, vrijwilligers van de Inloopochtenden op woensdag en vrijdagochtend waren aanwezig evenals de docent Arabisch, en natuurlijk ontbraken de lekkere hapjes niet. De dag werd afgesloten met een onverwachts optreden van 4 Afrikaans vrouwen die in Swahili een volksliedje zongen met bijpassende dans.

Kijk voor overige activiteiten en exposities op www.mondiaalcentrumbreda.nl. Of kom gerust eens langs op de Roland Holstsraat 71, Breda. [l]