Wijkbijeenkomst Wijkraad Heusdenhout

BREDA - Graag nodigen we je uit voor een wijkbijeenkomst, op dinsdag 28 mei aanstaande, van 20.00 tot 22.00 uur in het Amrath Hotel. (Heerbaan 4 Breda). Wil jij wonen in een leefbare en gezonde wijk? Kom dan langs!

We gaan met elkaar in gesprek over:

A27: hinder en overlast in de woonwijk? Veel bewoners geven aan geluidsoverlast te ervaren en maken zich zorgen over de luchtkwaliteit binnen het (woongebied) waar de A27 de wijk schampt. Er is een gesprek geweest met betrokken partijen en de uitkomst hiervan willen we graag delen met de wijkbewoners.

Stichting Markant (milieu/ natuurbeheer) en GGD geven m.b.t. de A27een toelichting op milieu en gezondheid en leefbaarheid.

Tevens willen GGD en wijkraad kijken of het mogelijk is om een belevingsonderzoek, m.b.t. drukke verkeersaders nabij woongebieden, in de wijk uit te zetten.

Een verkeersveiligere Heerbaan

Zoals het zich nu laat aanzien komt de voorgenomen snelfietsverbinding tussen Tilburg en Breda vanaf Dorst toch binnen bij de Heerbaan. Tevens voorziet het plan in de aanleg van een rotonde ter hoogte van de Heerbaan/ Heusdenhoutsestraat. Wijkraad en verkeerswerkgroep hebben, met goede argumenten, aangegeven niet gelukkig te zijn met het voorgenomen tracé en de voorkeur te geven, aan een aangedragen, alternatieve route.

Wel heeft de gemeente aangegeven mee te gaan in de wens en het voorstel van de wijkraad/ verkeerswerkgroep om een mooi Hart voor Heusdenhout te realiseren.

Veilige voetgangersoversteekplaatsen is ook een punt van aandacht. De gemeente wilt de bestaande oversteekplaatsen bij de aanpak van de Heerbaan verwijderen. De wijkraad en werkgroep vinden dit een uiterst zorgelijke ontwikkeling. Immers, in onze wijk moeten veel mensen en schoolgaande kinderen dagelijks deze drukke weg meerdere malen oversteken. Voor mensen met een beperking geeft dit nog een extra belasting, om veilig over te kunnen steken. Wijkraad en werkgroep pleiten met nadruk voor een veilig "Hart van Heusdenhout", met een 30 km zone en veilige oversteekplaatsen.

Het gehandicaptenplatform heeft aangegeven onze zorgen te delen. Het platform zal tijdens de wijkbijeenkomst toelichten wat voor impact verkeersveiligheid in het bijzonder heeft, op mensen met een beperking.

Herontwikkeling van locaties in de wijk

In het algemeen valt er nog weinig te zeggen over de voortgang hiervan.

Wel is bekend dat de locatie Heerbaan 200-222 mogelijk wordt herontwikkeld met woningbouw. Er wordt nu een haalbaarheidsanalyse uitgevoerd. De uitkomst hiervan wordt gedeeld met de wijkbewoners.

Omgevingswet.

2021 treedt de Omgevingswet in werking. De regelgeving biedt meer ruimte voor lokaal maatwerk en leidt tot een betere en snellere besluitvorming. (bron VNG)

Als wijkraad, toetsen we plannen die de wijk raken, op veiligheid, gezondheid en leefbaarheid.

De wijkraad wilt samen met de wijkbewoners een omgevingsvisie maken, met de werktitel:”Een Gezond en Leefbaar Heusdenhout”

Kom ook daarom naar deze wijkbijeenkomst en maak duidelijk of je mee wil doen en wat je belangrijk vindt.

Over wijkraad Heusdenhout.

Wijkraad Heusdenhout komt op voor de belangen van de wijkbewoners. Wij willen graag weten wat jouw mening is over de ontwikkelingen in de wijk. Laat dus wat van je horen! Wil je de digitale nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een berichtje naar: voorzitterheusdenhout@ziggo.nl - www.heusdenhout.nl - www.facebook.com/heusdenhout. Of via de brievenbus in de Albert Heijn, Bisschopshoeve. [l]