JEKA speelt een oefenwedstrijd tegen De Salomonseilanden.
JEKA speelt een oefenwedstrijd tegen De Salomonseilanden.

Interland bij JEKA in Breda

BREDA - JEKA in Breda maakt zich op voor een oefenwedstrijd met De Salomonseilanden.

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, speelt het eerste elftal van JEKA tegen het nationale team van de Salomonseilanden. Half mei tot begin juni zal het nationaal voetbalelftal naar Nederland komen voor een trainingskamp / promotietour en daar horen natuurlijk ook oefenwedstrijden bij.

De Salomonseilanden is een verzameling eilandjes in de Stille Zuidzee, net boven Australiƫ, waar oud Oranjespeler Wim Rijsbergen nu tijdelijk de bondscoach is. Zij hebben een samenwerkingsverband ondertekend om voetbal in het land verder te ontwikkelen. Met de komst naar Brabant bereidt het nationale voetbalteam zich voor op de Pacific Games in de Stille Oceaan dat in juli wordt gehouden.

Voorafgaande aan deze interland mogen ook nog 101 jeugdspelers van JEKA het opnemen tegen het nationale team. Na deze 2 wedstrijden zullen de spelers het publiek ook nog eens op een traditionele Salomonese dansvoorstelling trakteren.

Al deze activiteiten zorgen voor een unieke ontmoeting tussen twee totaal verschillende culturen wat een heel bijzonder programma belooft te worden. Al met al een mooie manier om een succesvol voetbalseizoen af te sluiten, dus zorg dat je er bij bent!

Programma 30 mei

Entree gratis.

13.30u 101 JEKA-jeugdspelers - Salomonseilanden

14.30u JEKA 1 - Salomonseilanden

17.00u Afterparty met een traditionele Salomonese dansvoorstelling. [l]