Activiteiten voor jonge mantelzorgers in Breda

BREDA - Jonge mantelzorgers staan centraal in de week van 3 tot en met 9 juni: de Week van de Jonge Mantelzorger. Met het thema ‘24/7 zorgen’ is er aandacht voor een vaak ongeziene groep jongeren. Ook in Breda is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers.

In juni staan er speciaal voor hen diverse activiteiten op het programma, zoals een chillmiddag op 7 juni en een dag vol creatieve workshops op 16 juni. Zo zijn zij even weg uit de zorgsituatie en kunnen zij tijdens een leuke activiteit leeftijdsgenootjes ontmoeten. StiB organiseert deze activiteiten samen met de Nieuwe Veste, Jeugdwerk Surplus en Poppodium Phoenix.

Activiteiten in Breda

Op vrijdag 7 juni is er een ‘chillmiddag’ voor jonge mantelzorgers van 10 t/m 23 jaar. Met gitaarlessen, beautyproducten, knutselprul, optredens, een drankje en meer. Jonge mantelzorgers zijn welkom om binnen te lopen tussen 14.30 en 17.00 uur bij Poppodium Phoenix.

Zondag 16 juni is een verrassende dag vol creativiteit in de Nieuwe Veste, gebouw Beeldend. Er zijn workshops theater, steen bewerken en computerkunst & games maken, voor jonge mantelzorgers van 6 t/m 17 jaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stib-breda.nl/agenda. Op deze website is tevens meer informatie te vinden over ondersteuning van (jonge) mantelzorgers in Breda.

De week van de Jonge Mantelzorger

De Week van de Jonge Mantelzorger is een initiatief van Vanzelfsprekend!?, platform voor Jonge Mantelzorgers. Samen met 21 gemeenten gaat Vanzelfsprekend!?, het gesprek aan over en met jonge mantelzorgers. Zij dragen dag en nacht de last van zorg voor een gezinslid. Elk gezin, elke zorgbehoevende en elke mantelzorger is anders. Maar wat jonge mantelzorgers met elkaar gemeen hebben, zijn hun zorgtaken, hun kopzorgen en soms gemis aan zorg en aandacht. De Week van de Jonge Mantelzorger maakt dat zichtbaar door de jonge mantelzorgers en hun belevingen in de schijnwerpers te zetten.

24 uur 7 dagen per week

Voorafgaand aan en tijdens de week draait het om het thema ‘24/7 zorgen’. Mantelzorger ben je altijd, niet alleen als je boodschappen doet, een zusje kalmeert of je ouders medicijnen toedient. Via commercials, posters, ansichtkaarten, een gezamenlijke website, Facebook-pagina en andere social mediakanalen komt dit tot uiting. Elke gemeente vult de Week van de Jonge Mantelzorger verder in met uiteenlopende activiteiten, zo ook de gemeente Breda. [l]