Eric Hellemons, hoofd opleidingen NAC geeft de beker aan winnaar Groen Wit. FOTO KOSTA PRACHKOVSKIY
Eric Hellemons, hoofd opleidingen NAC geeft de beker aan winnaar Groen Wit. FOTO KOSTA PRACHKOVSKIY Kosta Prachkovskiy

Groen Wit en JEKA winnen toernooi NAC opleidingen

BREDA - Het Schippers Accountant talenten Toernooi voor spelers onder negen en tien jaar is door Groen Wit en JEKA gewonnen. Op vier mini veldjes op het hoofdveld van BSV Boeimeer werd door twintig regionale teams fel gestreden in deze door NAC opleidingen voor de vijfde maal georganiseerde editie.

NAC koos nu voor de negen- en tienjarigen om ook deze jonkies een podium te bieden en wat terug te doen voor de clubs waar mee wordt samengewerkt. Coordinator Ad Laming: "De medewerking die onze scouts bij de clubs krijgen is uitermate goed. Vandaar dat we als NAC ook wat terug willen geven. Deze toernooien en clinics voor de trainers helpen daarbij. "

Er werd fel gestreden en bij de negenjarigen werd Groen Wit de winnaar door in de finale WSC uit Waalwijk met 4-2 te kloppen. DESK versloeg Boeimeer in de strijd om de derde plaats met 1-3. Bij de onder acht werd het een spannende eindstrijd. Ook na de verlenging bleef het gelijk. JEKA was beter in het nemen van strafschoppen dan mede finalist Baronie. Meer succes voor JEKA was weggelegd voor het tweede team. Zij werden derde door Moerse Boys met 3-2 te kloppen. [l]