De Banolies zijn op 11 juni te bewonderen tijdens de jubileumeditie van de Heusdenhout Openluchtconcerten.
De Banolies zijn op 11 juni te bewonderen tijdens de jubileumeditie van de Heusdenhout Openluchtconcerten.

De Banolies beleven primeur tijdens jubileumeditie Heusdenhout Openluchtconcerten

BREDA - Velen hebben er opnieuw op gewacht. Nu is het eindelijk zover. Alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar (!!) vinden de Openluchtconcerten traditiegetrouw plaats in de tuin van 't Houwke. Met trots kunnen we spreken van het eerste lustrum.

Zes weken lang wordt het weer genieten van vele muzikanten die met hun optredens hun hart in de muziek leggen. Van bigband tot heerlijke authentieke rock and roll en van mooie eigen geschreven liedjes tot blue grass. Alle avonden zijn traditiegetrouw altijd op de dinsdag van 20.00-22.30 uur in de buitenlucht (bij slecht weer binnen). Toegang gratis.

De aftrap van het vele moois is reeds verricht op 4 juni door de All Time Music Band. Het tweede Openlucht optreden betreft een heuse primeur. Dan staan de Banolies voor het eerst op het Houwke podium. Zij vormen een band uit de regio Breda die eigen geschreven Nederlandstalige pop-folk muziek speelt. Zelf zeggen de leden: 'Wij spelen eigen gemaakte toegankelijke muziek, gestoeld op een mix van Folk en Nederpop, fris en vernieuwend met een eigen geluid. De band speelde onlangs nog op de eerste Bredase Muziekbeurs in de Koe waarna ze meteen zijn gevraagd om de buitenconcerten bij 't Houwke luister bij te zetten. De Banolies zegden toe en zullen dus acte de présence geven. Dit tot genoegen van de organisatie.
Te zien en te horen op dinsdag 11 juni in de tuin van 't Houwke. 20.00-22.30 uur. Bij slecht weer binnen. Toegang gratis. [l]