Uitslagen korfbalweekend KC Terda

BREDA - Dit weekend moesten alle ploegen een uitwedstrijd spelen. Er werd op zich goed gespeeld, maar alleen Terda 2 wist haar wedstrijd winnend af te sluiten.

Het nieuwe D team van Terda mocht vandaag naar Hebdrik-Ido-Ambacht. Invalcoach Halbe zag een fanatiek spelende ploeg die er wel zin in had. Ondanks het feit dat alle tegenstanders een kop groter waren (zit hier iets in het water?). Na de snelle 2-0 achterstand scoorden Inge en Sander snel tegen met mooie schoten van afstand. Vlak voor de 1e pauze viel nog net de 3-2. Hierbij zag de scheids echter wel de kleine Sophia over het hoofd die wel degelijk haar beide armen strak ter hemel hief bij dat doelpunt. Ontdaan over zoveel onrecht liet men heel even de kopjes hangen maar in het 4e kwart werd er toch weer veel gescoord. Einduitslag 15-5, volgens de meegereisde publiek was het 13-7. Enfin, het is een mooi ploegje en dat het is.

Terda C1 heeft vandaag prima gespeeld. Coach Anja was vooral tevreden over de vechtlust die dit team nu weer toonden. Aranka was de pitbull vandaag. Wat een power! Jelte had weer rust en overzicht en scoorde 3 maal. Dit stimuleerde zijn maatje Martijn die er ook weer een wist te scoren. Ondanks het verlies hebben ze er tot de laatste minuut voor gevochten. Tot nu toe hun beste wedstrijd dit voorjaar. Ze hebben echt een teamspirit. Uitslag 8-6.

Terda B1 moest vandaag in Dordrecht aantreden tegen de koploper Deetos/Snel B2. Al voor de rust liep Terda tegen een flinke achterstand aan 7-1. Na rust wist Terda beter met de druk om te gaan en kwamen ze wel tot scoren. Beide teams wisten in de tweede helft 7x het gat van de korf te vinden. Ondanks het verlies wat Terda wederom opliep, is coach Nadja zeer tevreden. Terda B1 speelde sterk, werkte hard voor elkaar, maar soms zijn de tegenstanders gewoon een stap verder. Al met al een leerproces in deze leuke, maar sterke competitie.

Terda A1 moest zonder de veel scorende Douwe op bezoek bij de ploeg die nog een week eerder met 18-8 thuis was afgedroogd. In Willemstad liep het tegen het plaatselijke VIOS een stuk minder soepel. Veel kansen, maar wat pech in de afwerking en weinig coulance van de schiedsrechter die op zich wel wat meer dan die ene strafworp had mogen geven. De 10 goals die wel telden waren net genoeg voor een gelijkspel waarmee de 1e plaats nog wel stevig in handen is.

Terda 1 was vrij dit weekend. Het 2e mocht naar het korfbalbolwerk Hardinxveld-Giessendam waar het team van Vriendenschaar klaar stond om na de winst in Breda vorige week nog een keer Terda te verslaan. Maar dit keer was routinier Ton er wel bij en ook jonge belofte Frank. In een spannende pot trok Terda dit keer wel aan het langste end en won met 8-11. Zij doet met 3 punten uit 4 wedstrijden nog lekker mee.

Zaterdag 1 juni spelen alle teams weer een thuiswedstrijd op ons eigen veld aan de Wisselaar (achter de ijsbaan). Kom eens langs op de zaterdag, of bij een training op de dinsdag of donderdagavond. Voor meer info, mail naar info@kc-terda.com of kijk op www.kc-terda.com. [l]