Finalisten en wedstrijdleiding van de Breda Masters.
Finalisten en wedstrijdleiding van de Breda Masters. (TvN)

Geslaagd petanqueweekend bij Va-Tout

BREDA - Jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda kan terug kijken op twee prachtige evenementen: het promotietoernooi voor viertallen op zaterdag en het Breda Masters triplettentoernooi op zondag. Een geweldige ambiance, enthousiaste deelnemers, prachtige partijen en genietende supporters waren kenmerkend voor dit petanqueweekend.

Tachtig enthousiaste boulers hadden zich ingeschreven voor het promotietoernooi. De twintig teams van vier spelers waren verdeeld over twee poules. Ieder team speelde driemaal een doublettenpartij, in wisselende samenstelling. De vierde partij werd vier-tegen-vier gespeeld, iedere speler met twee ballen. Een beetje rekenaar weet dan dat er bij de laatste mêne zestien ballen in het veld liggen. Deze spelformule leverde de nodige hilariteit op, al was het soms even zoeken naar de juiste bal! Voor iedere gewonnen partij werden wedstrijdpunten toegekend. En zo als dat in de regel gaat: het team met de meeste wedstrijdpunten mag zich winnaar noemen. Winnaar in de poule van deelnemers 1 t/m 10 werden Marga Groeneveld, Paul Groeneveld, Eric van Waalwijk van Doorn en Addie Kuijer. In de poule deelnemers 11 t/m 20 was de eerste plaats voor Peter van Amerongen, Anton Wintermans, André van Aken en Marty Nabben.

Ging het zaterdags vooral om de “gezelligheid”, het triplettentoernooi Breda Masters op zondag was van een heel andere orde. Negentig wedstrijdspelers hadden zich hiervoor aangemeld, waaronder meerdere Belgische teams. Veel werd verwacht van de doubletkampioenen Joey van Doorn en Ali Doualeh, voor dit toernooi gecompleteerd met Dennis Mul. En zij maakten de favorietenrol waar. In de finale werden Elior van Klaveren, Khalid Elyazadi en Moustafa Maazouz met 13-4 verslagen. Een overzicht van de eindstanden staat op de website www.va-tout.nl.

Petanque is een aantrekkelijke sport voor jong en oud. Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda heeft iedere eerste zaterdagmiddag van de maand een kennismakingsmiddag. Gooi eens een balletje mee, met begeleiding en uitleg. Kijk op onze website www.va-tout.nl voor meer informatie. [l]