Doorkomst BBC. FOTO WILLEM DIELEMANS
Doorkomst BBC. FOTO WILLEM DIELEMANS Willem Dielemans

Bob Scholte Memorial bij Wielervereniging Breda

BREDA - Wielervereniging Breda organiseert zondag 2 juni voor de zestiende keer de herinneringswedstrijd voor de veel te vroeg overleden jeugdrenner Bob Scholte. De wedstrijden worden vanaf 10.00 uur verreden op het Cor Vlemmix Circuit aan de Terheijdenseweg 520 te Breda.

De organisaties heeft veel aanmeldingen ontvangen voor deze wedstrijd. Tot op heden hebben ruim 140 jeugdrennertjes in geschreven voor Bob Scholte Memorial. In categorie 7, veertien jarige jongens, is nationaal kampioen Axel Roks de plaatselijke favoriet. Ook Ryan de Bruijn, Bo van Elven, Bodhi de Baat, Thom Faassen en Stijn Honcoop gaan voor een hoge klassering.

Omnium

De wedstrijd wordt in een omnium vorm verreden bestaande uit 3 onderdelen. Te beginnen met een individuele tijdrit, vervolgens een puntenkoers en tenslotte een criterium. De renner/renster met minst aantal punten over de 3 onderdelen wordt totaal winnaar/winnares. Categorie 1 (acht jarigen) gaat als eerste van start. Vervolgens de categorieën 2, 3, 4, 5, 6 en tot slot 7.

Bob Scholte Bokaal

De verenigingen strijden om de Bob Scholte Bokaal. De beste drie geklasseerde deelnemers per vereniging verdienen punten voor dit klassement. De vereniging met het minst aantal punten ontvangt de wissel trofee. Voor meer informatie: www.wvbreda.nl[l]