Een deel van de Kapeltuin met op de achtergrond de Middeleeuwse Kapel van Gageldonk. FOTO ANNERIEKE SMITS-VERMEULEN
Een deel van de Kapeltuin met op de achtergrond de Middeleeuwse Kapel van Gageldonk. FOTO ANNERIEKE SMITS-VERMEULEN Annerieke Smits-Vermeulen

Handen uit de mouwen in de Kapeltuin

BREDA - Wist u dat er in de Haagse Beemden in Breda een prachtige ecologisch verantwoorde stadstuin/buurttuin ligt, gedragen door buurtbewoners? Dat er met natuurlijke materialen leuke dingen gebouwd worden, zoals een wilgenhut, een insektenhotel en zelfs een leem-oven, die regelmatig wordt gebruikt bij feestjes?

Misschien weet u het al, maar we hebben het hier over de ‘Kapeltuin’, naast de Middeleeuwse Kapel van Gageldonk aan het Moerenpad in Breda.

Deze flinke tuin wordt al 6 jaar onderhouden door vrijwilligers uit de buurt? Eerlijk gezegd is Freek van Ommeren de ‘vrijwilliger’, die alles coördineert en bijna dagelijks een aantal uren in de tuin te vinden is om te doen wat nodig is. Hij is met zijn grote plantenkennis en ervaring met veel manieren van tuinieren erg betrokken bij de Kapeltuin!

Vrijwilliger met plantenkennis en ervaring

De andere vrijwilligers dragen op hun manier wel hun steentje bij, maar de laatste tijd heeft Freek aangegeven, dat hij echt behoefte heeft aan iemand naast zich, die ook veel plantenkennis heeft en ervaring met veel manieren van tuinieren. Die het leuk vindt om minimaal 2 dagdelen per week met hem samen de kar te trekken en zelfstandig de benodigde werkzaamheden uit te voeren.

We zoeken dus eigenlijk een tweede Freek!

Bent of kent u zo iemand? Vindt u het ook leuk om de handen uit de mouwen te steken en gezellige contacten op te bouwen?

Kijkt u dan voor meer informatie op onze website www.dekapeltuinbreda.nl. Bent u enthousiast geworden, neem dan contact op met Freek van Ommeren (06-57001499).[l]

Een uitkijkje op de westkant van de tuin met op de achtergrond het Hooghuis, een oud poortgebouw, dat behoorde bij het Kasteel van Gageldonk. FOTO FREEK VAN OMMEREN