Evangelisatie op de Grote Markt - Breda. FOTO DE LICHTBOEI
Evangelisatie op de Grote Markt - Breda. FOTO DE LICHTBOEI De Lichtboei

Pinksterbijeenkomst in 'De Lichtboei'

BREDA - Komende zondag en maandag (9 en 10 juni) vieren christenen wereldwijd het Pinksterfeest.

Het Pinksterfeest is het laatste in de rij van christelijke feesten. Waaraan denkt u met Pinksteren? Wat betekent Pinksteren voor u/jou? Pinkpop (popfestival), vrije dag, lente of de uitstorting van de Heilige Geest? Bij navraag tijdens een landelijk onderzoek in Nederland bleek dat bijna niemand meer weet wat het Pinksterfeest betekent. Een beetje begrijpelijk is dat wel, want je kunt je er bijna niets bij voorstellen. Geen kind in de kribbe, geen kruis, geen opstanding, alleen maar de uitstorting van de Heilige Geest. Zou het daarom ook het minst bekende christelijke feest zijn? Terwijl het hierbij juist gaat om het grote werk van het bekend maken van God. Pinksteren, mensen uit alle volken en landen zullen de boodschap van God over Jezus Christus horen en velen daardoor eeuwig gelukkig worden.

We kennen allemaal de windturbines. De onzichtbare wind zorgt ervoor dat er door zijn kracht energie ontstaat, waardoor licht geproduceerd kan worden en heel veel in beweging kan komen in huizen en bedrijven. De wind is ook één van de tekenen bij het Pinksterfeest. In de Bijbel (het Woord van God) is de wind het beeld van de Heilige Geest, als de ‘adem van God’. Door de Heilige Geest worden mensen ‘aangedreven’ de boodschap van God over Jezus Christus aan anderen door te geven. Dat is wat er met Pinksteren gebeurde in Jeruzalem bij Jezus’ discipelen. Sindsdien gaat dit werk van God nog steeds door. Met Pinksteren komt de boodschap van Gods grote daden in Jezus Christus tot ons allemaal:Een mogelijkheid van herstel, vergeving van zonden, een boodschap van vrede en eeuwig leven is mogelijk!

Wilt u/jij meer weten over het Pinksterfeest? Dan bent u/jij hartelijk welkom bij het inloopcentrum ‘De Lichtboei’ (Vriesdongen 1, Breda). Op zondag 9 juni (eerste Pinksterdag) wordt er om 10.00u een bijeenkomst gehouden, waar uitleg wordt gegeven. Na afloop is er ruime gelegenheid voor ontmoeting met elkaar. Koffie, thee of limonade met iets lekkers erbij wordt u gratis aangeboden.

Bent u/jij niet in de gelegenheid om te komen, dan bent u ook altijd hartelijk welkom bij de andere activiteiten die georganiseerd worden vanuit ‘De Lichtboei’. Er zijn verschillende mogelijkheden om met wijkbewoners samen te komen. Bezinnend, informeel en ontspannend. Voor informatie: www.inloopdelichtboei.nl, info@inloopdelichtboei.nl of 06-38624537. [l]