Zon en muziek op het Spanjaardsgat Festival.
Zon en muziek op het Spanjaardsgat Festival. Foto: Spanjaardsgat Festival

Spanjaardsgat Festival in teken Legends

BREDA - Legends. Dat is het thema tijdens dit Spanjaardsgat Festival, dat plaatsvindt van 5 tot en met 16 juni. Daar is geen woord aan gelogen. Een selectie van vijf optredens uit het omvangrijke programma.

5 juni: Bohemian Rhapsody
De film over Queen en frontman Freddie Mercury brak vele records in de bioscopen. In samenwerking met Pathé heeft Breda misschien wel de eerste gratis toegankelijke voorstelling in de open lucht te pakken.

6 juni: George Michael tribute
Het Military Academy Orchestra vertelt samen met Charly Luske & band het verhaal van Luskes idool George Michael, een van de meest succesvolle zangers uit de jaren tachtig en negentig. Met natuurlijk zijn hits en nummers uit de tijd van Wham!.

7 juni: Meezingen met ABBA
Met een paar duizend man uit volle borst meezingen met liedjes die iedereen kent. Afgelopen jaar zong Breda massaal Hazes, dit jaar wacht een Avondje ABBA. Harmonie Cecilia vormt samen met ABBA-Fever de ABBA Tribute XXL band. Denk Dancing Queen, Mamma Mia, Waterloo, ga zo maar door.

9 juni: Maestro Jules presenteert
Klassieke muziek is voor een hoop mensen de-ver-van-je-bed-show. Onterecht. Dat toonde Maestro Jules van Hessen afgelopen jaar al met succes aan. Dit jaar doet hij dat dunnetjes over. Samen met het Philips Symfonie Orkest presenteert hij Shostakovitsj no. 7.

13 en 14 juni: The Ultimate Legends
Het Breda's Festival Orkest brengt speciaal geschreven filmmuziek door de voormalige dirigent van dit orkest, Frits Baijens, gebaseerd op de helden thema's uit de Marvell-films. Daarnaast brengt Bredanaar Ewout Feenstra de muziek van de legends Prince en David Bowie en sluit Tim Akkerman samen met het Breda's Festival Orkest de avond af met een ode aan Bruce Springsteen.

Het hele programma en de aanvangstijden staan op hetspanjaardsgat.nl[l]