Een beeld van het toernooi vorig jaar.
Een beeld van het toernooi vorig jaar. Stee Toernooi

Stee Toernooi op eerste
Pinksterdag bij Beek Vooruit

PRINSENBEEK - Nog nooit waren er zoveel deelnemers aan het Stee Toernooi, terwijl het toch al de 23e editie is. Het Stee Toernooi is op eerste pinksterdag, zondag 9 juni, op de velden van Beek Vooruit in Prinsenbeek. De 31 teams beginnen zondag om 9.30 uur; 25 mannenteams en 6 vrouwenteams. Het toernooi staat open voor Prinsenbeekse carnavalsclubs en elftallen van Beek Vooruit.

Door de grote belangstelling zijn er een paar aanpassingen aan de opzet. Zo duren de wedstrijden niet 20 minuten, maar een kwartier. De mannen spelen eerst hun voorrondes in vier poules.

Bij de vrouwen is er gekozen voor een competitie plus een finale tussen de nummers 1 en 2 van die competitie. Hiermee is gehoor gegeven aan de wens van de vrouwen om meer wedstrijden te kunnen spelen.

De wedstrijden zijn op kleine velden. De mannenteams zijn verdeeld in vier poules. De beste twee van de poules plaatsen zich voor de kwartfinales. De overige teams spelen onderling wedstrijden voor hun eindklassering.

Om 15.05 uur wordt de finale voor de vrouwen gespeeld. Dan wordt duidelijk wie de opvolger wordt van De Kroegtijgers, die het toernooi vorig jaar won. De finale voor de mannen is om 16.45 uur. Vorig jaar won CV De Plakkers het toernooi.

De deelnemende teams zijn bij de mannen: FCCV Kennie van de Weg, Black Eagles, CV de Plakkers, De Knackers, CV de Zimkus, CV Zesbee, CV de Japjuinen & Zonen, CV de Matties, Parel van het Zuipen, We spelen op veld 3, Scoopie derbij?, CV Kierewiet, FC Zaag, FC de Olietanker, The Outsiders, Heikantje, Ga Nou, De nummer laatst, FC de Boemelbende, Moi Gekloi, Ut Vlaggenschip, De Krakelingen, FC Buik Vooruit, FC Draoke en Klemans & Co.

En bij de vrouwen CV Geen Idee, FC 3x Draoke ft Pieneke, Proost!, FC Knudde, Kroegtijgers en WTF is Ellis.

‘s Avonds is de prijsuitreiking in café-bar de Stee aan de Haverdijk in Prinsenbeek. [l]