Na dertig jaar weer op het podium...bij 't Houwke. FOTO TON DUNK
Na dertig jaar weer op het podium...bij 't Houwke. FOTO TON DUNK Ton Dunk

Open Podium 't Houwke weer gezellig en goed bezocht

BREDA - Ondanks de vele evenementen en ondanks de hitte-waarschuwingen is het Open Podium afgelopen zondag weer goed bezocht. Er hadden zich dan ook veel muzikanten opgegeven.


Na het beginlied "Geef me het zout, schat" gezongen door Johan Akkermans en Janette van der Aa kon het feest beginnen. Nieuwe gezichten en nieuwe muziek dit keer.

Als eerste traden op Ferguson's Great Hunting Ground. Zij wisten het publiek te boeien met hun folkrepertoire. Geweldige samenzang onder begeleiding van gitaar en viool. We gaan hier meer van horen in de toekomst.

Inmiddels vaste gast op het podium: Ingrid Klasen. Zij putte ditmaal uit het repertoire van Ed Sheeran en Madonna. Daarna was het de beurt aan Mystic Dreams. Deze zanger/gitarist uit België zong vol enthousiasme eigen repertoire.

Na een kort intermezzo van de Houwke Huisband betrad Patty Lammers het podium. Patty, actief in verschillende bands, wist het publiek met haar innemende stem te boeien. Liedjes zoals:Iemand als jij werden door het publiek goed ontvangen.

Ook Winfried van de Berg kreeg de handen op elkaar toen hij samen met Ton Dunk de jaren zeventig even terugbracht. Erg spannend vond Leo Haas het om zijn eigen nummers ten gehore te brengen. Teksten die je toch wel aan het denken zetten. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica lukte het hem de aandacht te krijgen voor zijn liedjes.

Toen dé grote verrassing van de middag. Met hulp van de Houwke Huisband zong Ingrid van Iersel: Huilen is voor jou te laat. Het was wel dertig jaar geleden dat Ingrid deze liedjes zong bij de piratenzenders en nú dan weer bij 't Houwke.

Na Ad Verschuren, die met: Heb je even voor mij het publiek weer flink aan het meezingen kreeg, werd de middag afgesloten.

Weer een geslaagde, feestelijke middag met een variatie aan muziekstijlen en een tevreden publiek. Op naar het volgende open podium op zondag 4 augustus 't Houwke, Grote Houw 227, Breda. Wil je zelf eens op het podium? Neem contact op met johan.akkermans@gmail.com. [l]