Veel doelpunten bij de Terda Super Saturday

BREDA - Dit weekend speelden bijna alle teams een thuiswedstrijd, dus weer een gezellige dag op het korfbalveld. Helaas bleken de tegenstanders steeds wat sterker. Dankzij de vele doelpunten en het mooie weer werd het toch weer een mooie dag op de Wisselaar.

De D1 trof weer een tegenstander met veel lengte. Toch kwam men snel door Inge op voorsprong. De 1e 10 minuten werd hoopvol met 2-2 afgesloten. Helaas bleek hierna het krachtsverschil te groot (2-16). Wel goed partij geboden. De C1 moest daarna tegen KCR uit Ridderkerk. Voor rust weer een rustig begin met weinig doelpunten (2-3), maar na de rust ging het beter. Coach Anja was blij met het spel al moest de winst wel aan KCR worden gelaten, 6-9 verlies. Terda B1 moest deze week 2x aantreden tegen het voor ons onbekende Oranje/Zwart. Afgelopen dinsdag kon de B1 nipt de wedstrijd winnen met 4-5. Zaterdag was het spel gelukkig veel beter. Jelte, die vandaag zijn geblesseerde broer verving wist er maar liefst 6 (!) te scoren. Uiteindelijk bleek het net niet voldoende en ging de winst naar Oranje/Zwart. Einduitslag 12-14.

De A1 was danig verzwakt door het vakantieweekend. Nu waren de veel scorende Luc en Douwe er niet bij. Aangevuld met een aantal ietwat vermoeide B-s (zie hiervoor) wist men tot de rust KVK nog bij te blijven. Maar toen na rust KVK met scherp ging schieten was het verschil snel gemaakt. De eindstand van 8-16 was wel iets geflatteerd, maar niet minder hard. Toch kan de A1 in de laatste wedstrijd het kampioenschap nog binnen halen. En dat moet zeker lukken als men weer compleet is.

Terda 2 mocht de dag afsluiten tegen Triade 3 uit Nieuwpoort. Uit was daar ongelukkig van verloren en ook nu was het een spannende wedstrijd. Tenminste, tot de rust (4-5). Invaller Hidde maakte direct na rust de 5-5, maar daarna was het lang wachten op de volgende productie. Die kwam pas vlak voor het laatste fluitsignaal; eindstand 8-14. Terda 1 sloot het seizoen af bij Volharding. Hier leek een zege mogelijk, maar de bal viel steeds net niet goed. Het nipte verlies van 14-12 was zuur. Maar de 3 punten die de laatste weken werden behaald waren goed voor de moraal.

Op zaterdag 15 juni viert KC Terda weer de traditionele seizoensafsluiting met o.a. dubbelschieten, hutspottoernooi en BBQ. De ideale dag om eens kennis te maken met de club. Kijk ook eens op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]