Steffy, Iara, Teodora, Manon en Ilse samen de ronde met de grootste winst: 8 medailles!
Steffy, Iara, Teodora, Manon en Ilse samen de ronde met de grootste winst: 8 medailles!

BredaGym turnsters winnen 20 medailles op toestelfinales

BREDA - Op zaterdag 18 mei werd in Prinsenbeek het eerste deel van de Toestelfinales gehouden voor de D3 en 6e divisie en een deel van de D2 en 5e divisie. Van de 58 oefeningen, verdeeld over 24 turnsters, werden er 20 beloond met een medaille: 7x goud, dus 7 regio kampioenen op dat toestel, 3x zilver en 10x brons.

In de eerste wedstrijd mochten de dames Instap en Jeugd 1 D3 en Jeugd 5e en 6e divisie de dag starten. Bij de instap D3 had Noor Prenger zich geplaatst voor maar liefst 4 toestelfinales en ze ging naar huis met 3 mooie 13-en en een bijna 13 (12.85) op sprong. Inci Cirag sprong ook mee, en kreeg hiervoor een 12.75. Helaas geen medailles, maar al knap dat je bij de beste 20 per toestel hoorde. De Jeugd 1 D3 mocht tegelijkertijd in dezelfde baan turnen. Kikkie van der Burgt en Shirene Masrour gingen beiden met een bronzen medaille naar huis. Kikkie voor vloer en Shirene voor balk!

Bij de jeugd 5e divisie hadden Jitske Ernstsen en Guusje de Haas zich voor 3 toestellen geplaatst. Jitske had haar zenuwen goed onder controle en behaalde een gouden plak op balk. Guusje behaalde op vloer een knappe 5e plek. Elize van Wensen, Lima Huijskens, Anouk Bakker en Noor Buurman hadden gezamenlijk 8 plaatsingen behaald bij de 6e divisie jeugd, netjes hoor dames! Elize kreeg het zilver omgehangen op sprong.

Wedstrijd 2

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de pupil 2 D2 in baan 1. Manon de Graaf was hier flink op dreef! Twee maal goud (balk en vloer) en twee maal brons (sprong en brug). Steffy Klarenbeek had ook erg mooi gesprongen maar eindigde met 0.025 nèt achter Manon op een 4e plaats. Ook Ilse Meeder en Teodora Vasilic gingen met goud naar huis! Ilse op brug en Teodora een gedeelde plek op vloer.

In de andere baan zat Iara Barrau, jeugd 1 D2. Helaas in haar eentje, want haar niveau maatje Marouscha had een gebroken teen, dus die kon niet meedoen. Dit mocht de pret niet drukken, want voor balk kreeg ze zilver, en voor brug brons!

Maud Snoeijs (sprong-pupil 1 D3) en Demi de Koning (brug-pupil 1 D3) wisten knap op een 16e plek te eindigen. Charlotte Verstraete, junior 6e divisie, had ondanks haar pech in de voorrondes toch een toestelfinale op balk bemachtigd! Daphne Schinning, ook junior 6e divisie, ging met 2x brons naar huis: één voor sprong en één voor vloer!

Ook in de laatste wedstrijdronde ging het goed. Bij de pupil 2 D3 was het brons voor Sofia Bakker op vloer. Anne Verschuren werd 9e op balk en Isaura Marcus behaalde een mooie 12.55 op vloer. De senioren 5e divisie wisten beiden met 2 of 3 medailles naar huis te gaan. Anouk van der Burgt zilver op vloer en brons op sprong en Leonie Kentrop goud op brug, goud op vloer en brons op balk! [l]