Breda zamelt duizenden euro's in voor zieke Soufiane (20)

BREDA - 'Leef met de dag, want morgen is niet beloofd'. Dat is het levensmotto van de Bredase Soufiane Elazizi(20). Hij lijdt aan de ziekte SCA-Type 2. Dat is een erfelijke aandoening waaraan eerder al Soufiane's vader, zus en twee ooms zijn overleden. Via de doneeractie #DoesSouf werd al ruim 13.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De doneeractie voor Soufiane Elazizi gaat als een speer. Sinds Souf's oude school de Rotonde en zijn werkgever Albert Heijn Valkeniersplein de actie op 20 mei startten, stromen de donaties binnen. Inmiddels is er al ruim 13.000 euro opgehaald voor onderzoek naar SCA- Type 2. En daarmee komt de droom van Souf uit. Want ondanks dat hij niet meer te redden is, wil hij graag dat er meer geld komt voor onderzoek naar zijn ziekte. "Heel veel mensen weten niet eens dat deze ziekte bestaat. En de mensen die het hebben, kunnen nu totaal niet geholpen worden", legt Souf uit.

Positief

Wendy van Es, afdelingsleider van De Rotonde, legt uit waarom de school zich zo graag inzet voor de oud-leerling. "Het is een fantastisch positieve jongen. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal. We willen graag zijn wensen uit laten komen. Daarbij hopen we ook onze leerlingen niet alleen iets te leren óver Soufiane, maar ook ván hem." Op de school zijn inmiddels al allerlei sponsoracties geweest. En bij de Albert Heijn worden allerlei acties gehouden.

Op 6 juni moet dat allemaal samen komen tijdens een grote finaledag. Lees er meer over verderop in deze krant.[l]