Feest in de Lucaskerk, Haagse Beemden Breda

BREDA - De Lucaskerk aan de Tweeschaar 125 in Breda bestaat 25 jaar en daarom is er het hele weekend van 14 t/m 16 juni het Lucaskerk 25 jaar festival.

Het festival begint op vrijdag 14 juni met van 14.00 tot 16.30 uur een gratis concert van het Vrijetijdskoor Oosterhout.

Zaterdag 15 juni is er veel feestelijks te beleven in den om de Lucaskerk. De ochtend (10.30-12.00 uur) van 15 juni zal in het teken staan van het vieren van onze ‘verjaardag’ met alle gemeenteleden en buurtbewoners. Alle gemeenteleden uit Breda zijn welkom, maar ook de naaste buurtbewoners kunnen een ’Kom je ook op ons feestje?’- kaart verwachten. De hele ochtend zal er voor kinderen een springkussen aanwezig zijn en kunnen zij geschminkt worden. Voor de kinderen (Ook voor kinderen van de andere kerken van de Protestantse Gemeente Breda!) wordt er tussen 13.00 en 15.15 uur een vossenjacht georganiseerd (onder begeleiding). De kinderen worden op een verrassende wijze opgehaald en ook weer teruggebracht! Zo zullen ze ook nog iets van de wijk zien! Tussen de middag een ‘diaconale lunch’, verzorgd door een groep die zich inzet voor vluchtelingen of asielzoekers die een status hebben en nu begeleid worden naar een plek in onze samenleving. Het mes snijdt aan veel kanten: de organiserende groep kan zichzelf aan ons presenteren en verdient iets voor de mensen die men ondersteunt of het goede doel dat men promoot. Wij krijgen –tegen betaling- een verantwoorde en duurzaam bereide lunch, met volop gelegenheid voor gesprek, ontmoeting en nieuwe contacten. Voor de volwassenen is er dan vanaf 13.15 uur een veelzijdig programma, op basis van interessante workshops. Er is keuze uit meerdere workshops. Zie hiervoor www.Lucaskerk.nl

Aan het eind van de middag (15.30 uur) spelen we Sirkelslag. In groepen met ‘jong’ en ‘oud’ gaan wij de strijd aan rond het thema ‘Nieuw begin’. Op basis van het Bijbelverhaal van Jozef spelen we spellen waarin je uitgedaagd wordt om creatief en behendig te zijn en ‘out of the box’ te denken. Met je groep ga je punten verzamelen om een toffe prijs in de wacht te slepen! Let op, de kans is groot dat je heel fanatiek wordt! Kom ook….het wordt echt vet! Hoe mooi zou het niet zijn als we teams van de verschillende kerken uit Breda konden formeren?

Het middagprogramma wordt afgesloten om 17.15 uur met een Choral Evensong. Dit is een, voor het grootste gedeelte gezongen dienst in de Anglicaanse traditie: Mooie Engelse koormuziek! Lucas 8 en gastzangers en een oude bekende, Daan Boertien op het orgel, zullen deze dienst verzorgen. Ook hier is iedereen van harte welkom. Rond 18.00 uur is er een feestelijke borrel en vanaf 18.45 uur staat er een smakelijk buffet klaar. Tijdens het buffet zullen er nog verschillende optredens worden verzorgd.

Op zondag 16 juni is er dan een feestelijke Oecumenische viering om 10.45 uur in de Lucaskerk. Om 9.45 uur is er dan al koffie en iets lekkers!

Kijk voor meer informatie op de website: www.Lucaskerk.nl, Daar is ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor de diverse onderdelen. (http://www.lucaskerk.nl/formulier_festival )

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage mag! Vier je met ons mee? We hopen het van harte! Graag tot ziens in de Lucaskerk! [l]