83e Ziekentriduüm in de Sacramentskerk

BREDA - Op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juli wordt weer het jaarlijkse Ziekentriduüm georganiseerd in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda. En dit jaar al weer voor de 83e keer. Veel gasten komen al heel wat jaren, maar nieuwe gasten zijn ook van harte welkom. We horen vaak van onze gasten : één keer geweest en je wilt het niet meer missen. En zo zeggen dat ook onze tientallen medewerkenden.

Het zijn drie dagen van bezinning en ontspanning voor gasten, die graag (nog eens) een kerk bezoeken en daar door het jaar heen niet toe komen. Zowel oudere als jongere gasten zijn van harte welkom. Ook mensen, die gewoon behoefte hebben aan eens een praatje.

De dagindeling iedere dag is als volgt:

Ontvangst tussen 09.00 en 10.30 uur met koffie/thee en iets lekkers.

Om 10.30 uur een Eucharistieviering met op dinsdag en donderdag m.m.v. het Sacramentskoor en op woensdag m.m.v. Dameskoor Accordando. Vanaf 12.00 uur een gezamenlijke lunch met soep en broodjes.

Om 13.30 uur uur ontspanning m.m.v. diverse koren, Ut Gedempt Aovekoor en de eigen medewerk(st)ers.

Om 15.00 uur een middagviering met op de dinsdag een Dienst van Berouw en Vergeving ter voorbereiding op de woensdag, wanneer de Ziekenzalving plaatsvindt voor wie dat willen en op donderdag een Plechtig Lof, zoals we dat gewend waren in het Rijke Roomsche Leven.

Om 15.45 uur gaat iedereen weer voldaan huiswaarts.

En dit alles is voor de gasten gratis, dankzij onze donateurs. Op de laatste dag wordt wel een collecte gehouden.

Mocht u belangstelling hebben om dit jaar ook (weer) te komen, dan kunt u zich opgeven, het liefst vóór 17 juni, bij Marion Commissaris, Groot Ypelaardreef 82, 4834 HP Breda, telefoon 076-5650836. [l]