Één van de te bezoeken gebouwen: bedrijfspand van QNP
Één van de te bezoeken gebouwen: bedrijfspand van QNP Rob van Esch

Fietstocht 'door de ogen van…'

BREDA - De Bredase architecten Ilona van Alpen, Marcel Snellenberg, Christel Smeets en Ernst René van Tatenhove hebben speciaal voor BLASt een fietstocht samengesteld langs eigen werk én langs gebouwen die hen inspireren. Deelnemers nemen een kijkje in bijzondere villa’s, nieuwe onderwijsgebouwen en kantoren.

Zo neemt Ilona de deelnemers mee naar begraafplaats Zuylen en twee bijzonder villa’s. Marcel toont Breda vanuit de ogen van de student met de nieuwbouw van de Rooi Pannen en de BUAS Campus. Christel vertelt hoe haar vak van klassiek architect naar netwerkarchitect veranderd aan de hand van een bijzondere verbouwing en het Stadslab. Ernst vertelt aan de hand van de bedrijfspanden van Lensvelt en QNP over zintuigelijke architectuur.

We vertrekken zaterdag 15 juni om 9.30 en 13.00 vanuit De Teruggave (Gasthuisvelden 11). Aanmelden kan gratis aan https://doordeogenvanblast.eventbrite.nl of mail post@stichtingblast.nl.

Tijdens deze dag opent tevens de Panorama Nederland, een 360 graden-installatie, schetst de toekomst voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. De kijker kan op ooghoogte zien hoe Nederland zich kan ontwikkelen als antwoord op de grote maatschappelijke vraagstukken van nu, zoals het veranderende klimaat en energietransitie.[l]