Bredase dirigent wederom in de prijzen

BREDA - Vorige week vrijdag won de Bredase dirigent en arrangeur Daan Bogers met zijn Utrechtse Studenten bigband voor de tweede keer op een rij de bigbandwedstrijd “Big Battle”. Door het winnen van deze prijs mag deze band de komende twee jaar wederom de titel dragen van “beste studentenbigband van Nederland”.

De succesvolle Utrechtse Studenten Bigband won twee jaar geleden in De Doelen (Rotterdam, 2017), eveneens onder leiding van Bogers, ook al deze prestigieuze prijs. Dit jaar vond ‘Big Battle’ plaats in het Metropool te Enschede. Naast de prijs voor beste band, sleepte hun zangeres Hannah Stradmeijer ook de solistenprijs in de wacht.
Bogers boekte al eerder grote successen met deze band, waaronder twee maal het winnen van het bigband concours van Lelystad (2013 en 2017), het winnen van de UIT-contest (2016) en een eervol optreden op het befaamde Montreux Jazz Festival in Zwitserland (2016).
Komende maand is de Utrechtse Studenten Bigband te zien op onder meer het Utrechts Jazz Festival (9 juni) en in ‘De Helling’ (29 juni), waarbij de band optreedt met Wouter Hamel en de uit Breda afkomstige hammondorganist Carlo de Wijs. [l]