Hans Emmerik, de Nederlandse Cliff Richard, sinds 1961.
Hans Emmerik, de Nederlandse Cliff Richard, sinds 1961. onbekend

Nederlandse Cliff Richard bij de Heeren van Breda

BREDA - Op zondagmiddag 16 juni a.s. om 17.00 uur kunt u genieten van een optreden van de Nederlandse Cliff Richard, Hans Emmerik, bij de ‘Heeren van Breda’, op de Grote Markt 31.

Bredanaar Hans Emmerik, mag al sinds 1961 de titel ‘Nederlandse Cliff Richard’ dragen, nadat hij met zijn toenmalige band ‘The Blue Rockin’ Stars’ de door platenmaatschappij Phonogram georganiseerde talentenjacht won. Nog steeds trekt de charismatische zanger veel publiek en volgt zijn trouwe schare fans hem nog steeds.

Door dienstplicht en studie viel de band uit elkaar. In 2001 werd de band The Blue Rockin’ Shadows opgericht, die vele succesvolle optredens had. Tot groot verdriet van de fans besloten de heren in 2008 ermee te stoppen. Het zeer druk bezochte afsluitconcert werd toen gegeven op een buitenpodium op de Grote Markt, voor de deur van de ‘Heeren van Breda’, toen nog de ‘Franciskaner’. Zijn muzikale verleden staat o.a. beschreven in het in 2013 uitgegeven boek, ‘Jong in Breda 1955-1981’, met als thema: ‘Jongeren in veranderende tijden en hoe zij mee veranderden’.

Voor hen die Hans weer willen zien en horen is er op zondagmiddag (vaderdag) een optreden gepland! Hij zingt dan de grote tophits van Sir Cliff Richard uit de 60-er jaren, van zijn pas uitgebrachte CD. Idee… verras je vader hiermee.

Heeren van Breda, zondag 16 juni a.s. vanaf 17u, Grote Markt 31, Breda. Toegang gratis. [l]