Patricia heeft het certificaat 'Dementievriendelijk' ontvangen.
Patricia heeft het certificaat 'Dementievriendelijk' ontvangen. Foto:

Monuta Patricia van Vliet Dementievriendelijke uitvaartzorg in Prinsenbeek en Etten-Leur

PRINSENBEEK - Monuta Patricia van Vliet is in Prinsenbeek en Etten-Leur de eerste dementievriendelijke uitvaartonderneming. Onlangs mocht Patricia Notting het certificaat 'Dementievriendelijk' in ontvangst nemen.

Dementie wordt volksziekte nummer 1, dit is gerelateerd aan de vergrijzing in Nederland. We krijgen er dus allemaal wel mee te maken in onze familie- en/of vriendenkring. In de toekomst wordt een op de vijf mensen getroffen door een vorm van dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig verschillende ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Daarnaast komen vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Deze 'Dementievriendelijke' training geeft meer inzicht in de gewenste omgang met en begeleiding van mensen met dementie. Patricia Notting: "Dit sluit goed aan op mijn streven om er voor iedereen te zijn, voor, tijdens en na de uitvaart. Dus óók voor mensen met dementie. Met de opgedane kennis kan ik mensen met dementie, die te maken krijgen met verlies, en hun familie nog beter begeleiden in de dagen rondom het afscheid. "

Patricia Notting: "De omgang met mensen met dementie vraagt om duidelijkheid, rust en begrip. Maar ook respect voor wie ze zijn en wat ze nog wel kunnen. Samen met de familie kunnen wij de nabestaande met dementie, houvast geven in een periode die voor hen toch al gekenmerkt wordt door verlies en loslaten, van hun eigen kunnen en daarbij ook nog het verlies van een dierbare. Een verwarrende periode die vraagt om een goede begeleiding. Wij kunnen u daarbij goed bijstaan en adviseren."

Meer informatie

Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met uitvaartondernemer Patricia Notting via 06- 506 301 07 of via pnotting@monuta.nl. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.monuta.nl/vanvliet.

Meer informatie hierover vindt u op www.samendementievriendelijk.nl. [l]